Kriza vlasti u Prijepolju, skupština ne sluša Opštinsko veće

U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost OO SDP Prijepolje koje prenosimo u celosti:
Na poslednjoj sednici SO Prijepolje razmatran je Izveštaj o radu JP Direkcija za izgradnju Prijepolja za 2015 godinu.
Kao prilog za sednicu SO Prijepolje stigao je Zaključak Opštinskog veća kojim se prihvata Izveštaj o radu JP Direkcija za izgradnju Prijepolje sa predlogom izvršenja prihoda i rashoda za period januar – decembar 2015. i predlaže skupštini da usvoji Izveštaj o radu ovog preduzeća.

Zaključak kojim Opštinsko veće  prihvata izveštaj o radu JP Direkcije za izgradnju Prijepolje

Zaključak kojim Opštinsko veće prihvata izveštaj o radu JP Direkcije za izgradnju Prijepolje


Tokom same skupštine vršen je pritisak na direktora JP Direkcija za izgradnju Radovana Cmiljanovića kako od samih odbornika vlasti tako i od pojedinih članova Opštinskog veća da optuži prethodnu vlast da je bio primoran da radi mimo zakona i programa poslovanja preduzeća.
Kada je on to odbio da uradi, dešava se da Izveštaj o radu koji je predložen da se usvoji od strane Opštinskog veća , odbornici vlasti ne usvajaju.To je ne zapamćen primer u radu SO Prijepolje,da skupština ne prihvata izveštaj koji je prihvaćen na sednici Opštinskog veća.
Očigledno je da se vrši pritisak na direktore javnih preduzeća da iznose netačne i neistinite podatke, što postaje manir aktuelne vlasti u dva meseca vršenja vlasti, čime prikrivaju svoju nesposobnost. Ovakav metod rada, pritisaka i ucena, u lokalnom parlamentu nije zapamćen. Odbornici SDP u SO Prijepolje će se kroz svoj rad zalagati da se ovakav način rada iskoreni, jer se pritiscima i ucenama ništa ne postiže, kaže se u saopštenju OO SDP Prijepolje.
PP Media