Kružni tok lek za saobraćajni čvor na Kolovratu

Prijepolje – Saobraćajni “rebus” na raskrsnici ulica Ljubiše Miodragović, Krajiških brigada i Trga Dimitrija Tucovića na Kolovratu, koji više decenija zadaje nedaće vozačima, biće rešen izgradnjom kružnog toka. Prva raskrsnica tog tipa u gradu na Limu finansira se sredstvima JP “Putevi Srbije”, dok je posao vredan 42 miliona dinara poveren užičkom preduzeću “Putevi a.d.”.  

Moderan kružni tok gradi se na Kolovratu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Radovi na izgradnji kružnog toka na Kolovratu, izvodiće se kroz nekoliko faza, uz povremene izmene režima saobraćaja. Prvo je zatvoren krak ulice Ljubiše Miodragovića koji vodi od crkve do uključenja na magistralni put. Prema mišljenju stručnjaka, izgradnja kružnog toka na ovoj petlji, značajno će uticati na smanjenje gužvi i ubrzaće protok saobraćaja. I ako meštani Kolovrata, i okolnih naselja, da bi stigli do Prijepolja moraju da koriste obilaznicu i križe po nekoliko kilometara u oba pravca, puni su razumevanja za radove koji su počeli.

– Samo vozači koji svakodnevno idu u pravcu Kolovrata znaju koliko je nevolja učesnicima u saobraćaju zadavala ova raskrsnica, kroz koju je bila prava umetnost proći. Najteže je bilo u letnjim mesecima, kada je frekvencija saobraćaja velika, pa nisu bile rekte situacije da dođe do udesa. Kružni tok u značajnoj meri olakšaće nam prolazak – kaže Marko Purić i dodaje da mu ne pada teško to što mora obilaznicu da koristi da bi stigao do grada.

U preduzeću AD “Putevi” Užice kažu da početna faza radova obuhvata poslove u ulici Ljubiše Miodragovića, i to od uključenja na državni put prvog B reda koji ide ka Crnoj Gori. Navode i da se saobraćaj reguliše primenom privremene saobraćajne signalizacije i da nema problema u njegovom funkcionisanju.

Ovaj kompletan infrastukturni poduhvat, trebalo bi da bude okončan u roku od šest meseci.

PP Media