KZM organizuje radionicu na temu pisanje radne biografije i simulacija poslovnog intervjua

Prijepolje – U utorak, 13. februara u Kancelariji za mlade biće organizovana radionica na temu „Pisanje radne biografije (CV-a, motivacionog i propratnog pisma) i simulacija poslovnog intervju-a“. Cilj ove obuke je da polaznici saznaju šta je to CV i čemu CV služi. Da upoznaju i termine motivaciono pismo i propratno pismo. 

Ilustracija, foto: KZM Prijepolje

CV (Curriculum Vitae) ili radna biografija za posao je dokument koji opisuje kvalifikacije, obrazovanje i radno iskustvo. CV zajedno sa motivacionim pismom formira prvi utisak kod potencijalnog poslodavca.

Polaznici radionice će dobiti saznanja o tome šta treba da sadrži dobar CV koji će skrenuti pažnju na osobu, zatim, koje su to najčešće greške u pisanju CV-a. Koliko je važno formatiranje prilikom pisanja CV-a, i kako se piše dobro motivaciono i propratno pismo?

– Volonteri i volonterke Kancelarije za mlade opštine Prijepolje izrazili su potrebu za radionicom ovog tipa, nakon čega smo odmah stupili u kontakt sa Zlatanom Halilovićem sa kojim kao Kancelarija za mlade imamo dugogodišnju saradnju i dogovorili se oko iste – navode iz KZM Prijepolje.

Radionica je namenjena srednjoškolcima i volonterima Kancelarije za mlade.

PP Media