Odroni prete vozačima – stena kod Bistrice oštetila automobil

Prijepolje/Nova Varoš – Samo pukom srećom u nedelju je izbegnuta tragedija, kada se stena i veća količina kamenja obrušila na magistralni put i oštetila automobil koji se u tom trenutku kretao saobraćajnicom.

Odroni prete vozačima, foto: PP Media

Incident se dogodio nedaleko od Bistrice na putu od Nove Varoši prema Prijepolju kod tunela, kada je stena, usled odrona, pala na put i oštetila automobil koji je prolazio. Srećom, vozač je prošao bez povreda, ali je vozilo pretrpelo značajnu materijalnu štetu. Ovaj incident je podsetnik na opasnosti od odrona duž puteva, posebno u područjima gde su stene prisutne.

Jaka kiša koja je u nedelju padala na području Nove Varoši i Prijepolja, pokrenula je brojne odrone duž saobraćajnica u ovom kraju. Naročito je kritična deonica od Kokinog Broda do Gostuna i graničnog prelaza sa Crnom Gorom. Manjeg odrona bilo je i na putu od Bistrice prema Priboju.

Foto: PP Media

Vozači u ovom delu zemlje već su duže vreme zabrinuti zbog učestalih odrona duž puteva. Dok se nadležni trude da održe saobraćajnice bezbednim, prirodni faktori poput padavina i erozije izazvaju česte odrone.

PP Media