Lazar Rvović peti put na čelu opštine Priboj

Priboj – Parvnik Lazar Rrvović nastaviće i naredne četiri godine da rukovodi opštinom Priboj, a zamenik će mu biti, stranački kolega Saša Vasilić.

Lazar Rvović novi stari predsednik opštine Priboj, foto: A.Rovčanin

Rvovićev izbor podržalo je 29 odbornika. Vladajuću koaliciju činiće 23 odbornika iz koalicije “Aleksandar Vučić – Priboj ne sme da stane – Ivica Dačić”,  četiri predstavnika Sandžačke demokratske partije, dva odbornika Stranke pravde i pomirenja  i jedan odbornik Bošnjačko srpskog saveza.

Pribojsku opoziciju činiće devet odbornika grupe građana „Složno u pobedu” i po jedan odbornik Koalicije “Nada” i SDA Sandžaka.

Skupštinom opštine predsedavaće socijalista Boris Mrdović, njegov zamenik biće Esad Mehović, dok će sekretar skupštine i naredne četiri godine biti Milica Drobnjaković.

Foto: A.Rovčanin

Grad na Limu je dobio i Opštinsko veće u kome će sedeti Dragan Ljeljen, Nenad Penezić, dr Jasminko Toskić, dr Adel Slatina, Fahrudin Alagić, Milan Karadžić i Novko Prijović.

Pre izbora organa izvršne vlasti opozicija je napustila skupštinsko zasedanje.

Ključni projekti koji su predviđeni za naredne četiri godine su sanacija Gimnazije, otvaranje kasarne koje se očekuje do kraja ove godine, izgradnja gondole od Tornika do Pribojske banje. Priboj je i deo projekta izgradnje reverzibilne hidroelektrane na Bistrici. 

– Sledi raspisivanje tendera za Gimnaziju koja će biti kao ukras Priboja, sve je to finansirano od strane države koja ima razumevanje za naš grad jer su to ogromna sredstva, lokalni budžet je nedovoljan za rešavanje bilo kog problema. Ova obrazovna ustanova biće jedna od najsavremenijih u Srbiji i najlepših. Imali smo razgovora oko pripreme za izgradnju još jedne nemačke fabrike. Ono što je dobro za FAP je da je izdvojeno 7,5 miliona evra od Ministarstva odbrane da se radi nova, najsavremenija peskara i farbara. FAP je dobio dosta posla od države, imaju dosta unapred ugovorenog posla, jer je ušao u odbrambenu industriju Srbije. Gledajući sa ekonomskog aspekta ali i bezbednostih, sledi otvaranje kasarne u ovoj godini, vraćanje nekih ljudi koji su otišli iz Priboja ali i dolazak nekog novog oficirskog i podoficirskog kadra koji sa sobom u perspektivi dovodi i svoje porodice. Krenule su pripreme za izgradnju gondole koja će povezati Tornik sa Pribojskom banjom, već je krenula finansijska konstrukcija i radi se na projektovanju. Već su pripremni radovi počeli trasiranje i gasovod. To će značiti i za našu privredu i toplane koje će moći da biraju da li će koristiti gas ili drvnu sečku. Takođe, naši predstavnici su deo vladine Radne grupe za najveći energetski projekat u Srbiji, izgradnja reverzibilne hidroelektrane na Bistrici – rekao je Lazar Rvović.

Inače, Lazaru Rvoviću ovo je peti mandat na čelu opštine Priboj, prvi put je biran na predsedničku funkciju 2008. godine. Slovi za čestitog čoveka, a da uživa veliko poverenje kod sugrađana pokazali su rezultati poslednjih izbori, kada je lista na čijem je čelu bio odnela apsolutnu pobedu.

PP Media