Lazar Rvović: Po broju započetih investicija sledeća godina biće rekordna

Budžet opštine Priboj za 2019. godinu iznosiće 1,24 milijarde, rekao je pomoćnik predsednika opštine Slaviša Janjušević. On je istakao da je u strukturi troškova planirano oko 400 miliona za investicije od čega je polovina namenjena putnoj infrastrukturi.

Predsednik opštine Lazar Rvović je istakao da je u toku realizacija velikih projekata koji će u sledećoj godini biti završeni, počevši od Toplane preko srednje mašinske i elektrotehničke škole.

“Planirana su velika sredstva za izradu projekata, očekujemo da ćemo u ovoj godini biti među prvim opštinama koje će imati spremnu dokumentaciju za kompletnu rekonstrukciju bolnice i Doma zdravlja čime ćemo pored školskih imati i najsavremenije zdravstvene objekte”, kazao je Rvović.

On je rekao da će raditi i na izradi dokumentacije za zatvoreni bazen poluolimpijskog tipa čija je izgradnja planirana na prostoru jednog od školskih objekata.

“Planirano je skoro 200 miliona za izgradnju i održavanje putne infrastrukture, a obuhvaćena je cela opština, a skoro jedna milijarda obezbeđena je za ove namene iz drugih sredstava što je rezultat timskog rada u kancelariji za LER”, precizirao je prvi čovek opštine.

“Budžetom za 2019. godinu postavljeni su veliki ciljevi i mislim da će sledeća godina biti rekordna za Priboj i po završenim ali i po započetim investicijama. Predviđeni su velika sredstva i za Slobodnu zonu što se smatra ulaganjem u budućnost, a efekti se već sada vide u delu povećanih prihoda”, naglasio je Rvović.

Član opštinskog veća Stefan Srbljanović je rekao da se za predstojeći budžet može reći da je razvojni.

Stefan Srbljanović član Opštinskog veća u Priboju, foto: www.ppmedia.rs

“Treba napomenuti izgradnju mosta između starog dela Priboja i bolnice, u planu kapitalnih investicija predviđena je nabavka skenera, ostvarivanje uslova za laparaskopiju, brojnih projekata vezanih za energetsku efikasnost. Planirana je izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže, a u toku je izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode u Glišinoj vodi”, precizirao je Srbljanović.

On je naglasio da je budžetom za sledeću godinu predviđena i rekonstrukcija gradskog trga, rekonstrukcija ulice od Brijega ka opštini u starom delu Priboja kao i preuzimanja hotela Bić u opštinsku svojinu. Prema njegovim rečima predviđeno je 180 miliona za izgradnju seoske putne infrastrukture.

Inače kako tvrdi Srbljanović u kreiranju budžeta bila je uključena celokupna javnost od mesnih zajednica, političkih partija do nevladinog sektora.

PP Media i GZS