Prijepolje: U poboljšanje vodosnabdevanja uloženo 40 miliona dinara

U sanaciju vodovodne mreže, na poboljšanje kvaliteta vodosnabdevanja i potpuni remont Fabrike vode na Seljašnici, prvi nakon 40 godina Javno komunalno preduzeće Lim iz Prijepolja uložilo je tokom godine koja je na izmaku blizu 40 miliona dinara. Deo novca obezbeđen je iz sopstvenih sredstava, dok je ostatak obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Evropska unija. Nabavljena su i dva nova vozila koja će poboljšati rad i mobilnost ekipa na terenu.

Akcenat u radu Komunalnog preduzeća kada su kapitalni projekti u pitanju tokom 2018 godine stavljen je na poboljšanje kvaliteta vodosnabdevanja. Posle više godina rezervoar na Jezdovića Kosi stavljen u funkciju dok je na Gradski vodovod priključen i cevovod iz prigradskog naselja Luke. Investicija vredna 21 milion dinara finansirana je evropskim novcem iz raznih fondova. Direktor preduzeća Enis Memišahović kaže, da je na Fabrici vode remont bio neophodan te da tokom promene kompletne cevne galerija nije bilo dužih prekida u vodosnabdevanju građana.  

-Na Fabrici vode na Seljašnici zamenjena je kompletna cevna galerija, ugrađena je potpuno nova oprema i ceo sistem je osavremenjen. Vrednost komplente investicije oznosila je 14 miliona dinara – ističe Memišahović.

Enis Memišahović zadovoljan ostvarenim rezultatima, najavljuje nove investicije foto: www.ppmedia.rs

Tek kada je počela zamena opreme na postrojenju videle su se razmere dotrajalosti, zbog čega je i deo projekta morao da bude izmenjen.

– Kada su majstori krenuli sa izvođenjem radova na licu mesta tek su videli u kakvom su stanju bili pojedini važni delovi čiju zamenu postojeći projekat nije obuhvatao. Stručnjaci su smatrali  da je stara oprema mogla biti korištena najviše još godinu dana i da bi već naredne godine mogli imati ozbiljne probleme i havarije te smo deo projekta morali da menjamo u saglasnosti sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije i izvođačem, preduzećem „Jedinstvo“ iz Užica – naglašava direktor Komunalng preduzeća Enis Memišahović.

Osim ovih ozbiljnih ulaganja, Komunalno preduzeće je uspelo da reši problem vodosnabdevanja korisnika dela naselja Dušmanići koji su godinama imali neadekvatno snabdevanje pijaćom vodom.

Pored velikih ulaganja u vodosnabdevanje građana, nakon mnogo godina, JKP“Lim“ uložilo je 3,5 miliona dinara za nabavku dva nova vozila. Radi se o „putaru“, koji će služiti prevashodno za prevoz radnika, materijala i opreme, a drugo manje vozilo koristiće se za mobilnost radnika na terenu. Raspisana je i javna nabavka vredna 2,7 miliona dinara za kupovinu dizalice sa korpom koja će služiti za održavanje javne rasvete.

U idućoj godini planirana je nabavka i dve “smećare” za šta se planira 30 miliona dinara.

PP Media