Lepote planine Zlatar i ovog leta privukle veliki broj posetilaca

Nova Varoš – Na jednoj od najlepših i najposećenijih srpskih planina letnja sezona je u punom jeku, a na Zlataru je većina smeštajnih kapaciteta popunjena do septembra. To i ne treba da čudi jer ovu prirodnu oazu odlikuje izuzetno blagotvoran vazduh, spoj mediteranske i planinske klime, zelena jezera okružena omorikama i brezama, organska proizvodnja heljde i maksimalan broj sunčanih dana tokom godine.

Hotel Panorama na Zlataru popunjen do poslednjeg mesta, foto: A.Rovčanin

“Popunjost u hotelu Panorama je 100 odsto i imamo rezervisane aranžmane i u narednom periodu. Imteresovanje za privatni smeštaj je za oko 30 osto manje nego prople godine, i popunjeni su oko 60 odsto. Verovatno je dosta naših građana odlučilo da iskoristi vreme i ode na more izvan granica Srbije. Za sve posetioce Zlatara obezebeđeni su interesantni sadržaji kojima će upotpuniti boravak na našoj planini. Vožnja kvadovima, obilazak veličanstvenih vidkovaca i plovidba jezerima su neizostavni”, izjavio je Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Obnovljaju se postojeće i grade nove pešačke staze, uređeno je izletište Šopot kako bi se Nova Varoš povezala sa turističkom zonom, ali i završava deonica puta koji vodi od centra opštine do centra Zlatara. Sledeći vikend od 29. jula do 01. avgusta organizuje se i osma po redu manifestacija Zlatarfest.

Foto: A.Rovčanin

“Zamišljena je kao prezentacija privrednih i turističkih potencijala opštine Nova Varoš i planine Zlatar. Vatromet i koncert Snežane Đurišić označiće zvanično otvaranje manifestacije. 30. jul obeležiće tradicionalna Puzijada kao i sportska nadmetanja u organizaciji Sportskog saveza Nove Varoši dok je veče rezervisano za koncert Milice Pavlović. 31. jula organizovaćemo Zlatarsku regatu a dok će uveče nastupiti Sergej Ćetković. Završni dan je sportski dan kada će se održati VI Memorijalni turnir “Branko Grbić”, kaže Pucarević.

Svakog dana trajanja manifestacije biće otvoren i etno sajam ‘’Zlatne ruke Zlatara’’ gde će posetioci biti u prilici da degustiraju autentične zlatarske proizvode.

PP Media