Lepši kutak za mališane Ravana

Prijepolje – Platforma Promeni.rs je pokrenuta kroz projekte “Tvoje mesto u Srbiji”, koje Nacionalna koalicija za decentralizaciju sprovodi u partnerstvu sa CRTA, Fondacijom Jelena Šantić, ORCA i Media reform centrom iz Niša, “I građani imaju moć” koji partnerski realizuju Beogradski centar za bezbednosnu politiku, CRTA, NKD i Partneri za demokratske promene Srbija, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

– Mi kao neformalna grupa “Mladi sa Ravana” radimo na unapređenju javnih površina u naselju Ravne. Do sada smo preko drugih fondacija kao što je Divac omladinski fond uradili košarkaški teren i teretanu na otvorenom. Ove godine DOF nije raspisao konkurs za naš grad, i time smo se malo razočarali što ove godine nećemo za svoju zajednicu moći da nađemo donatore za naše planirane akcije. Međutim, na našu veliku radost kontaktirala nas je koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Prijepolje Milena Jovanović i obavestila o platformi promeni.rs, koja podržava projekte koje mi radimo tokom cele godine – kaže Dina Kukuljac ispred neformalne grupe “Mladi sa Ravana”.

Ona navodi da su doprinos u realiciji projekta dali i Udruženje Alijansa mladih iz Prijepolja kao i meštani koji su pomogli da se mali mobilijar postavi.

Projekat je nosio “Lepši kutak za mališane”, u okviru kojeg je obezbedjen set ljuljaški i jedna klackalica. Platforma promeni namenjena je svima koji žele da se pokrenu kako bi stvorili pozitivnu promenu u svojoj lokalnoj sredini.

PP Media