Limska regata od 1. do 3. juna

Uz podršku rafting klubova i turističkih organizacija iz Prijepolja, Bijelog Polja, Berana, Plava i Andrijevice, od 1. do 3. juna održaće se devetnaesta po redu Limska regata, manifestacija koja više od deceniju i po okuplja sve veći broj ljubitelja ovog ekstremnog sporta.

Limska regata sibmolično najavljuje početak letnje sezone u opštinama kroz koje Lim protiče i značajno doprinosi promociji njihovih turističkih potrencijala i afirmisanju raftinga. Start ovogodišnje sportsko-turističke manifestacije je biće u Plavu 1. juna a manifestacija se završava dva dana kasnije na plaži Petrovac u Prijepolju.
Prvog dana rafteri prelaze deonicu Plav-Andrijevica-Berane u dužini od 46 kilometra. Drugi dan je rezervisan je za trasu od Berana do Bijelog Polja u dužini od 48 kilometra. Poslednjeg, trećeg dana učesnici prelaze put od Bijelog Polja do plaže Petrovac kod Prijepolja. Deonica je duga oko 40 kilometara.

Organizaciju „19. Limske regate“ je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje“ koji sprovodi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).
PP Media