Magnetna rezonanca neće raditi najmanje dva meseca

Serviseri iz Beograda su pronašli kvar na magnetnoj rezonanci u Opštoj bolnici Užice. Kvar na magnetnoj rezonanci u Opštoj bolnici Užice je ustanovljen i za njegovo otklanjanje je neophodno 9 miliona i 700 hiljada dinara, kaže Danijela Vasiljević, PR Zdravstvenog centra Užice .
– Uputili smo zahtev Ministarstvu zdravlja da nam odobri novac za popravku. Nakon što dobijemo novac, potrebno nam je oko 50 dana da raspišemo tender i završimo naš deo posla, kaže Vasiljevićeva.
Magnetna rezonanca je bila u kvaru od 3. jula i bilo je potrebno pet meseci da se kvar otkloni. Samo par dana nakon puštanja u rad došlo je do nove havarije.
– Pethodna popravka nas je koštala pet miliona dinara, i od servisera smo dobili garanciju za taj deo, međutim ovog puta nije u pitanju isti kvar, objašnjava Danijela Vasiljević.
Snimanje na magnetnoj rezonanci čeka oko 700 pacijenata. Nedavno je protiv dva radiološka tehničara pokrenut krivični postupak, zbog osnovane sumnje da su primili mito, kako bi preko reda pacijentkinji snimili glavu na megnetnoj rezonanci.
Izvor:Luna