Mala sala Doma kulture u novom ruhu, država obezbedila novac za rekonstrukciju

Prijepolje – Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, u iznosu od pet miliona dinara, u okviru programa Gradovi u fokusu, renovirana je mala sala prijepoljskog Doma kulture.

Mala sala u novom ruhu, foto: PP Media

Adaptacija male sale, koja je dobila potpuno novi izgled, obuhvatila je zamenu podnih obloga u maloj sali i hodnicima iza male i velike sale.Osim toga, nabavljena je kompletna audio i video, kao i svetlosna oprema.

Mala sala između ostalog sada poseduje black out zavese, platno i projektor koji su bili neophodni za filmske projekcije.

Dom kulture Prijepolje dobio je jednu savremenu salu koju će na radost svih građana opštine Prijepolje, moći da koriste za različite programe bez obzira u kojem smo periodu godine, jer ova sala poseduje grejanje što je veoma značajno da bi uživali u programima i tokom zimskih meseci.

Osim navedenog zamenjeni su podovi i u baletskoj sali. Direktorka Doma kulture Admira Mostac zahvalila se Ministarstvu kulture i informisanja na svesrdnoj pomoći u 2021. godini, kako za programske aktivnosti tako i za infrastrukturne projekte.Već početkom 2022. najavljena je realizacija projekta digitalizacije bioskopa ukupno 10 Domova kulture u Srbiji, a Dom kulture Prijepolje je jedan od njih.

Ona je najavila nastavak uređenja zgrade iz sopstvenih sredstava u okviru redovnog održavanja objekta. Trenutno se rekonstruišu hodnici na prva dva nivoa zgrade, baletska sala u kojoj su zamenjene podne obloge, osvetljenje i nabavljena nova oprema.Svečani salon se takođe rekonstruiše i za tu namenu izvršena je nabavka savremene opreme koja će ovu salu učiniti višenamenskom za potrebe svih vrsta promocija, obuka i sl.

Čast da prvi nastupe u maloj sali Doma kulture pripala je kvartetu Mistik cello koji je oduševio prijepoljsku publiku.

PP Media