Budžet opštine Nova Varoš za 2022. iznosiće 775 miliona dinara

Nova Varoš – Budžet opštine Nova Varoš za 2022. iznosiće 775 miliona dinara, i nešto je manji od ovogodišnjeg. Na sednici Skupštine opštine održanoj juče odbornici su usvojili i odluku o lokalnim komunalnim taksama čiji se iznosi nisu menjali u zadnje tri godine osim u delu za motorna vozila koju propisuje država.

Foto: A.Rovčanin

U lokalnoj samoupravi kažu da će uskoro biti predložen i prvi rebalans. Кako je u ovom trenutku na opštinskom računu 350 miliona dinara, nadležni računaju da će u novu godinu biti preneto bar 200 miliona, jer, kako tvrde, zbog kratke građevinske sezone i malog broja izvođača nisu realizovani svi planirani projketi.

Za izgradnju seoskih puteve i gradskih ulica u idućoj godini u budžetu je planirano 30 miliona dinara, dok je za vodovod i kanalizaciju opredeljeno skoro 60 miliona.

-Gotovo da nije bilo sela koje letos tokom suše nije imalo problema u vodosnadbevanju, restrikcije su bile i u gradu, pa smo doneli odluku da se naredne godine više angažujemo na rešavanju ovog problema. Najviše sredstava opredeljeno je za nastavak radova na vodosnadbevanju sela božetićkog kraja. U planu je i rekonstrukcija vodovodne mreže na Branoševcu, gde su zbog dotrajalih cevi starih pola veka gubici oko 50 posto, zbog čega su i dalje na snazi restikcije ugradskim nasljima koja se snadbevaju sa Lakomice i Gačevog vrela- rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

-Mada je za puteve planirano nešto manje sredstava nego ove godine, ipak će se asfaltirati 20 putnih pravaca, deset koje nismo uspeli da završimo ove godine i deset novih. Problem je međutim, što nema dovoljno izvođača- rekao je Vasiljević.

Varoške novine i PP Media