Mali glumci oduševili prijepoljsku publiku

Prijepolje – U Velikoj sali prijepoljskog Doma kulture, premijerno je izvedena predstava ‘’Kako su postale ružne reči’’, dečje scene Amaterskog pozorišta Doma kulture, rađena po tekstu Duška Radovića, čiju režiju potpisuje Admir Šehović. Mlada glumačka ekipa, napravila je odličan štimung, nasmejala publiku do suza i pobrala sve simpatije prisutnih u sali.

Mlada “glumačka” ekipa sa režiserom predstave i direktoricom Doma kulture, foto: A.Rovčanin

Predstava “Kako su postale ružne reči” na veoma duhovit i zanimljiv način objašnjava mališanima, ko je “kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo to da čine. Uloge tumače glumci Dečje scene Amaterskog pozorišta prijepoljskog Doma kulture. Glumačka ekipa, od kojih većina njih prvi put izlazi na daske koje život znače, priznaje da je imala tremu pred premijeru ali i da je oduševljena reakcijom publike.

– Nije mi bilo teško da naučim tekst. Mora se i pratiti radnja i to je jako zahtevno. Drago mi je što je publika pozitivno reagovala, što su se svi smejali i aktivno učestvovali u predstavi – kaže Lejla Obućina.

Za premijeru dečje predstave  vladalo je veliko interesovanje i tražila se katra više. Međutim zbog poštovanja epidemioloških mera, veliki broj Prijepoljaca ostao je van sale i predstavu će moći da vidi tek u repriznom terminu narednog četvrtka tačno u podne.

– Posebno sam srećna zbog dece, koja su pokazala sav svoj talenat i raskoš. Svi oni koji nisu na vreme kupili kartu za premijeru predstave, prvi reprizu mogu pogledati već u četvrtak. Napominjem da smo za zdravstvene radnike obezbedili besplatatne karte ukoliko žele da vide predstavu – ističe direktorka Admira Mostarac.

Dva meseca su mladi prijepoljski glumci, u iščekivanju premijere svekodnevno uvežbavali tekst i pokrete pripremajući se za predstavu.

PP Media