Marko Gudurić dočekan u Priboju, dobio Povelju za najuspešnijeg sportistu grada na Limu svih vremena

Priboj – Košarkaši Srbije obradovali su naciju osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Posle spektakularnog dočeka na balkonu Skupštine grada Beograda, lep prijem u rodnom Priboju imao je Marko Gudurić.

Foto: A.Rovčanin

Asu Fenerbahčea priređen je doček u rodnom Priboju, gde je dobio je od Opštine i Sportskog saveza posebnu Povelju za „izuzetan doprinos sportu i dostojanstveno predstavljanje opštine Priboj“. Guduriću je uručena i plaketa za najuspešnijeg sportistu Priboja svih vremena a dobio je opštinsku zastavu.

Priznanja koja je dobio Gudurić od rodnog grada, foto: A.Rovčanin

Veliki doprinos u osvajanju srebrne medalje imao je igrač Fenerbahčea. On je istakao da još uvek nije svestan uspeha koji je reprezentacija postigla.

– Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi, shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh – naveo je Gudurić.

Foto: A.Rovčanin

Sjajni bek ističe da su on i saigrači bili svesni ogromne podrške koja je pristizala iz Srbije i nada se još većem slavlju nakon Olimpijskih igara.

– Znali smo za podršku koju su nam pružali ovde. Dobijali smo poruke svojih najbližih sa slikama i snimcima podrške. Bilo je sve više gledalaca u Manili nakon četvrtfinala i to nam je mnogo pomoglo. Sada se nadam dobrom zdravlju tokom naporne sezone koja sledi i dobrom rezultatu na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom – rekao je Gudurić.

Imao je bivši košarkaš Crvene zvezde priliku da Srbiji u finišu donese izjednačenje, ali lopta nije htela da prođe kroz obruč nakon njegovog šuta za tri poena.

Foto: A.Rovčanin

– Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim – opet bih uzeo taj šut.

Naglasio je da je zajedništvo i sjajna hemija u ekipi doprinelo da se napravi ovaj sjajan rezultat.

– Sigurno veliki razlog što smo mi uradili to što jesmo, jeste to naše zajedništvo – zaključio je Gudurić.

Novu priliku za zlato on i saigrači bi mogli da imaju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Tekst je nastao u okviru projekta “Turistički biseri Priboja”. Izradu teksta sufinansirala je Opština Priboj iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Priboj u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media