Maturanti iz Medrese svečanom akademijom obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja

Medresa Bakije-hanume iz Prijepolja na svečanoj akademiji proslavila je maturu pete generacije od obnavljanja rada 2009. godine, a 74. od njenog osnivanja. Ove godine školovanje u ovoj verskoj obrazovnoj ustanovi završilo je 7 učenica, maturi je prisutvovalo i 13 maturanata Sinan begove medrese iz Novog Pazara. Obraćajući se prisutnima dr Nadir ef. Dacić, direktor Bakija – hanuma medrese istakao je da je Medresa središte duhovnog i kulturno- prosvetnog života zajednice sa ulogom očuvanja islama i moralno etičkih vrednosti ovog naroda.
– Medresa je ponos svih nas, ona ima ulogu očuvanja principa islama, moralno-etičkih i duhovnih vrednosti muslimana. Neobično mi je drago da danas imamo priliku prisustvovati najznačajnijem događaju na našem prostoru gledano sa aspekta budućnosti mladih i njihovih porodica a i društva u celini. Odgajanem u duhu islamskih propisa moći će slobodno kročiti u naše društvo puno različitih izazova – kazao je između ostalog dr Nadir ef. Dacić, direktor Bakija – hanuma medrese, čestitajući maturantima završetak srednjoškolskog školovanja.
Medresa je četvorogodišnja srednja škola koja objedinjuje gimnazijski društveno-jezički smer sa stručnim verskim znanjem što svršenicama ove medrese otvara vrata upisa različitih fakulteta u zemlji i inostranstvu.
PP Media