Priboj: Bivši učenik finansirao rekonstrukciju škole

Nakon skoro tri decenije od zatvaranja izdvojenog odeljenja Osnovne škole “9. maj” u selu Kukurovići, udaljenom od centra opštine više od 40 kilometara, donacijom Dojčila Vukovića nekadašnjeg đaka ove obrazovne ustanove, zgrada je adaptirana i zaštićena od dalje devastacije i propadanja. Ovaj, sada uspešni privrednik iz Beograda je svojim primerom, uloženim sredstvima i radom, pokrenuo i lokalnu samoupravu koja je dodatno obezbedila novac za uređenje i asfaltiranje dvorišta škole na kojoj je saniran krovni pokrivač, zatim promenjena komplet stolarija i uređen unutrašnji prostor.
Ističući potrebu da se na ovaj način oduži školi i mestu iz kog je potekao, Dojčilo Vuković je uputio poziv svim ljudima koji su poreklom iz ovog sela koje je iznedrilo dva doktora nauka, jednog aktuelnog narodnog posalnika i oko tridesetak uglednih akademskih građana koji žive širom zemlje i dijaspore, da se priključe i dodatno pomognu aktivnostima na obnavljanju infrastrukture u ovom selu.

Dojčilo Vuković bivši učenik finansirao obnovu škole, foto: www.ppmedia.rs


U kontekstu višegodišnjih napora lokalne samouprave na revitalizaciji opustelih pribojsih sela, predsednik opštine Lazar Rvović, zahvalio se investitoru i najavio nastavak aktivnosti koje će meštanima ovog udaljenog sela na tromeđi olakšati život na vekovnim ognjištima.
– Dugujemo zahvalnost Dojčilu koji je uradio ono što je bila obaveza nas koji živimo i radimo u Priboju. Mi kao lokalna samouprava ćemo ove godine završiti asfaltiranje preostalih 2,5 kilometara puta koji vodi do centra sela i tako nastaviti naš prioritetni plan ulaganja u seosku putnu infrastrukturu – istakao je prvi čovek opštine Lazar Rvović i najavio za sledeću godinu obnavljanje čuvenog Sabora tromeđe i susreta đaka, koji se nekada održavao u ovom selu gde se spajaju države Srbija, Bosna i Hercegovcina i Crna Gora.
PP Media