Maturanti Tehničke škole očistili Zlatar

Planina Zlatar iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija kako za domaće tako i za strane turiste. Tokom Uskršnjih praznika skoro svi smeštajni kapaciteti biće popunjeni. Kako bi ova planina zasijala svojim punim sjajem JKP” 3 septembar” i Tehnička škola organizovali su veliku prolećnu akciju čišćenja turističke zone Zlatara, u koju je pored radnika Komunalnog preduzeća učešće uzelo i 55 maturana ove škole.
Povećan broj gostiju tokom zimskog perioda na Zlataru ostavio je svoje tragove i na zelenoj površini koji su postali vidljivi tek nakon otapanja snežnog pokrivača. Veliki broj pvc kesa, zatim plastične ambalaže i drugog sitnog otpadnog materijala ukazao se ovog proleća kako pored magistralnog puta koji gravitira od centra grada prema RH “Centru Zlatar”, tako i pored sportskih terena koji se nalaze na ovoj planini. Kako ovdašnje Komunalno preduzeće na raspologanju nema dovoljan broj radnika koji bi brzo očistio Zlatar u pomoć su priskočili maturanti novovaroške Tehničke škole i školske klupe na trenutak zamenili radnim odelom i rukavicama, kaže direktorka JKP” 3 septembar” Suzana Šuljagić.

Detalj sa čišćenja planine Zlatar, foto: www.ppmedia.rs


– Ova pomoć pomoć srednjoškolaca izuzetno nam je značajna kako bi pre Uskrsa i dolaska velike grupe gostiju stigli da očistimo Zlatar. Proteklih dana čistili smo rizlu sa gradskih ulica i iste oprali – ističe direktorka.
Srednja Tehnička škola u Novoj Varoši broji oko 250 učenika i ovo nije prvi put da njeni učenici uzmu učešće u nekoj od društveno korisnih akcija za grad, ponosno kaže profesor matematike Stanko Brajović i najavljuje da će ova akcija prerasti u tradiciju te da će se prenositi sa generacije na generaciju maturanata.
I iz Lokalne samouprave najavili su prolećno “umivanje” grada, predsednik opštine Radosav Vasiljević kazao je da će uskoro krenuti sanacija brojnih ulica za šta je iz opštinske kase namenjeno blizu 70 miliona dinara.
PP Media