Medalje za odbojkašice Zlatara na Međunarodnom finalu u Splitu

Nova Varoš – Marija, Nataša, Emilija i Nikolina izborile su bronzu u odbojci na pesku za Novu Varoš i Srbiju na upravo završenom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu i osvetlale obraz rodnom gradu.

Fantastičan uspeh odbojkašica Zlatara, foto: LJ.Vranić

Odbojkašice Zlatara imale su dve ekipe i obe su se okitile medaljom u jakoj konkurenciji devojaka iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koje su učešće na završnom turniru izborile na državnim takmičenjima. Zlato je pripalo devojkama iz Osjeka, a srebro ekipi Pule.

Ekipa „Zlatar 1“ u sastavu Marija Živković i Nataša Vasiljević, vizu za Split overila je krajem jula na državnom finalu na Srebrnom jezeru. Pravo učešća na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih imale su dve prvoplasirane ekipe na nacionalnim takmičenjima. Ekipa „Zlatar 2“ u sastavu Emilija Đajić i Nikolina Jovanović koja je ispala u četvrtfinalu, u Split je međutim stigla na poziv organizatora pošto je ekipa „Sterija“ iz Beograda, šampionke Srbije, odsutala od učešća.

-Naše devojke zaslužuju sve pohvale. Igrale su sjano, borile se do poslednjeg atoma snage i postigle fantastičan uspeh. Ekipe iz Hrvatske bile su zaista dominantne na Međunarodnom finalu jer je njihov primar i sport odbojka na pesku za razliku od naših devojaka koje tokom godine igraju odbojku na parketu- kaže za „Varoške novine“ Slobodan Jojević, trener odbojkašica Zlatara.

Na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu u 10 sportskih disciplina takmičili su se dečaci i devojčice do 16 godina starosti iz tri države koje su uspešno prošli takmičenja na nacionalnom nivou.

U odobojci na pesku za devojke igralo se u dve grupe sa po tri ekipe. U prvoj utakmici ekipa „Zlatar 1“ (Marija Živković i Nataša Vasiljević) pobedila je Goražde rezultatom 2:0, dok je u drugom meču poražena od Pule 2:0, što je bilo dovoljno za drugo mesto u Grupi B. I ekipa „Zlatar 2“ (Emilija Đajić i Nikolina Jovanović) osvojila je drugo mesto u grupnoj fazi. U prvom meču Grupe A one su poražene od vršnjakinja iz Osjeka rezultatom 2:0, dok su u drugom savladale ekipu Sarajeva rezultatom 2:1.

-Prema propozicijama takmičenja, u finalu su igrale prvoplasirane ekipe u grupi A i B. Ekipe koje su zauzele drugo mesto u obe grupe automatski dobijaju bronzanu medalju bez odigravanja meča za to odličje, tako da smo u Novu Varoš i Srbiju umesto jednu doneli dve medalje – kaže Jojević.

Varoške novine i PP Media