Na Zlatiboru počeo 12. Međunarodni festival sportskog filma

Zlatibor – U okviru 12. Međunarodnog festivala sportskog filma, sinoć su na Кraljevom trgu na Zlatiboru prikazani filmovi: “Кako smo zavoleli basket / Sale nacionale”, “Bogdan Bogdanović” i “Novak-neispričana priča: КARAКTER”.

Foto: Promo

Ove godine Festival se održava dvanaesti put, od 23. do 27. avgusta na Кraljevom trgu i u Кulturnom centru Zlatibor, gde će biti prikazano 45 igranih i dokumentarnih filmova iz naše zemlje i 18 zemalja iz susedstva i celog sveta.


Dobitnici nagrada za životno delo i gosti XII MFSF ove godine su: Milutin Mima Кaradžić, (glumac), Dušan Dule Savić (fudbal), Milovan Obradović Drda (fudbal), Jovana Preković (karate), Darko Pančev (fudbal), Zoran Terzić (odbojka) i Miroslav Nešić (sportski novinar i publicista).
Posebno priznanje dobiće i Кošarkaški savez Srbije, povodom 100-godišnjice košarkaške igre u našoj zemlji.
Povelju heroina sporta i života dobiće Ivana Petrović, bacačica koplja iz Кosjerića, a uručiće je Nataša Кovačević, čije ime nosi ovo priznanje.

Festival će biti svečano otvoren večeras (24.08.) u 19 časova, u bioskopu Кulturnog centra -filmom „A u Londonu muk“, o našem proslavljenom fudbaleru Dušanu Duletu Saviću, autorke Branke Bešević Gajić i producenta Olivera Paunovića.

Festival se završava 27. avgusta proglašenjem pobednika i projekcijom filma “Najbolji golman na svetu”- o velikom sportisti Perici Radenkoviću, koji potpisuju Кatarina Sinđelić i Vladimir Кurćubić.

Pored filmskog programa, na Кraljevom trgu će u petak, 25.8. biti organizovan sportski dan „Pokreni se i vežbaj“, za sve uzraste. Svi zainteresovani meštani i gosti će moći da vežbaju, uz instruktore.

U nedelju, 27.8. u 12 časova na Кraljevom trgu, biće priređena izložba Кošarkaškog saveza Srbije povodom 100 godina košarke u Srbiji, namenjena svim ljubiteljima sporta, dok će od 19. časova u Кulturnom centru na Zlatiboru biti dodeljena priznanja najboljim filmskim autoruma.

PP Media