Mekić predložen za novog većnika – da li SDP napusta koaliciju i ide u opoziciju?

Prijepolje – Prema nezvaničnim informacijama, u opštinu Prijepolje, stigao je predlog Stranke pravde i pomirenja, da se za novog člana Opštinskog veća imenuje Mersid Mekić. Inicijativu, da se poveća broj članova veća, pokrenuo je prvi čovek opštine Vladimir Babić, kao dopunsku tačku na poslednjem skupštinskom zasedanju, koje je prekinuto zbog obeležavanja Dana opštine, a čiji se nastavak očekuje narednih dana.

Foto: A.Rovčanin

Inače, Mekić je nedavno hapšen, zbog zloupotreba tokom raspodele novca sportskim klubovima, od strane inspektora Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva. U pritvoru je proveo desetak dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, dok je većina njegovih “saboraca” iz komisije, koji su uhapšeni kada i on, priznala krivicu i nagodila se sa tužilaštvom.

Takođe, tokom 2018. godine predsednik Odbojkaškog kluba “Bambi Volej” Adis Micanović, podneo je krivičnu prijavu protiv Mersida Mekića optuživši ga za pretnje, ucenu, prevaru i obmanu.

Izbor Mekića za novog većnika, mogao bi da ugrozi koalicju naprednjaka i stranke Rasima Ljajića u Prijepolju. Naime, prema nepotvrđenim informacijama večeras zaseda Izvršni odbor ove partije, na kojem će se raspravljati o budućnosti koalicije, ukoliko Mekić bude predložen za novog većnika.

PP Media