Mesec dana pritvora bratu bivšeg fudbalera

Prijepolje – Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva iz Prijepolja, Osnovni sud u tom gradu, odredio je pritvor do 30 dana V.D. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda. Ovu informaciju potvrdila je za “PP Mediu” portparolka OJT u Prijepolju Jasminka Bošković.

Foto: PP Media Prijepolje

V.D. sa prebivalištem u Beogradu, se na teret stavlja da je 26. septembra ove godine, nakon verbalne rasprave u saobraćaju, teško povredio muškarca iz Prijepolja. Povređeni muškarac zbrinut je u Zdravstvenom centru Užice.

Rođak povređenog muškarca kazao je za novine “Nova” da su se nemile scene odigrale u Hašimbegovića polju nedaleko od zgrade Elektrodistribucije kod uključenja na magistralni put, kada je A.H. zaustavio vozilo da bi izašla putnica.

„Porodično se bavimo proizvodnjom voća i povrća. Počela je sezona zimnice i Alen je krenuo da odveze robu, ali je usput povezao i komšinicu. Uključio je sva četiri migavca i stao sa strane, kako bi komšinica izašla, kada je ispred njega stao i preprečio mu put V. D.“, kazao je rođak povređenog.

On navodi da su tada krenule psovke između osumnjičenog i povređenog čoveka.

„Ja nisam bio na licu mesta, ali kako smo saznali, V. D. je počeo da psuje Alena, pretpostavljam i da je on uzvratio, nakon čega ga je osumnjičeni pozvao da izađe iz automobila i direktno ga udario u lice. Alen se zateturao, ali je ostalo nejasno kako je zadobio i otvoreni prelom potkolenice“, dodaje naš sagovornik.

Rođak kaže da je V. D. potom pobegao sa lica mesta.

„V. D. je pobegao nakon nesreće, pronađen je tek nakon pet sati. Kako se informacija pronela kroz čaršiju, on je čuo i otišao u bolnicu da se prijavi kako ima mučnine i povraćanje, zbog čega su ga ostavili na odeljenju. Nakon toga dobio je uput za bolnicu u Užicu“, objašnjava rođak povređenog.

Ogorčeni rođak navodi da ne može da poveruje kako nekoga zbog mučnine zadrže u bolnici, ali i ističe da je po sredi samo izbegavanje pravde za učinjeno nedelo.

PP Media