Micanović gladuje ispred opštinske kuće

Osnivač i predsednik Odbojkaškog kluba “Bambi Volej” Adis Micanović počeo je u utorak štrajk glađu ispred zgrade Opštine Prijepolje, nezadovoljan radom stručne komisije za raspodelu sredstva za godišnje programe u oblasti sporta i iznosem od 50 hiljada dinara koje je ta komisija opredelila za klub na čijem se čelu nalazi. O štrajku je obavešten ministar sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Sportskog saveza Srbije i predsednik Opštine Prijepolje Dragoljub Zindović. Odbojkašice “Bambi Voleja” stale su uz svog predsednika i najavljuju da će se ukoliko bude potrebe i one priključiti štrajku. Iz lokalne samouprave za sada nema reakcije na ovakav potez Micanovića, dok predsednica komisije Bjanka Novović nije odgovarala na telefonske pozive.

Ni osvojena titula prvaka Druge ženske odbojkaške lige Srbije grupa Zapad, pre samo desetak dana nije pomogla” Bambi Voleju” da privoli komisiju da im dodeli iznos veći od 50 hiljada dinara. Poređenja radi u minuloj godini taj iznos bio je nešto veći od milon dinara, međutim klub je po mišljenju predsednika Adisa Micanovića kažnjen jer je on otkrio i policiji prijavio kriminalne radnje u koje je upleten lokalni lider stranke Pravde i pomirenja Muamera Zukorlića koja je deo aktuelne vlasti u gradu na Limu, pa se sada on sveti klubu. U štrajku vidi jedino rešenje za spas kluba od mogućeg gašenja, jedini uslov za prekid štrajka je da se ponovo izvrši bodovanje i da se „Bambi Voleju“ dodele sredstva prema ranije donetom pravilniku.

– Ne znamo na koji način i po kojem kriterijumu nam je komisija opredelila iznos od 50 hiljada dinara, izuzev da smo kažnjeni za prijavljeni kriminal jednog od čelnika lokalne vlasti koji se sada sveti celom klubu i udario je direktno na devojke – kaže Adis Micanović.

Adis Micanović ispred opštinske kuće traži slamku spasa za klub od mogućeg gašenja, foto: www.ppmedia.rs

On navodi i primer, za koji kaže da svedoči o nepoštovanju pravilnika prilikom podele sredstava. Prema njegovim rečima, drugom ženskom odbojkaškom klubu, koji je u nižem takmičarskom rangu, dodeljeno je čak 860 hiljada dinara.
Štrajku je prethodilo otvoreno pismo upućeno ministru omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i predsedniku opštine Prijepolje, međutim reakcije na to za sada nije bilo. S toga su uz svog predsednika stale i odbojkašice koje kažu da su i one spremne na štrajk ukoliko za to bude bilo potrebe.

– Ukoliko bude bilo potrebe i mi ćemo stupiti u štrajk glađu i na taj način ćemo stati uz predsednika i trenera – u glas kažu odbojkašice Bambi Voleja.

Inače sport u Prijepolju se u poslednje dve godine nalazi na “stklenim nogama” i najvećoj krizi je u poslednje dve decenije, jlubovi zbog političkih previranja funkcionišu na rubu egzistencije. OK “Bambi Volej” je sportski kolektiv koji ima u različitim kategorijama više od 100 odbojkašica. Seniorski je šampion Druge odbojkaške lige grupa Zapad za sezonu koja je pre desetak dana završena.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *