Milijardu dinara za putnu infrastrukturu u Novoj Varoši

Nova Varoš – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je u ponedeljak zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Nova Varoš i sa rukovodstvom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima, ali i unapređenju rodne ravnopravnosti.

Poseta ministarske Zorane Mihajlović Novoj Varoši, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da su za četiri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložene 3,2 milijarde dinara, te da će u ovoj i narednoj godini u održavanje drumske infrastrukture u Novoj Varoši biti uloženo blizu jedne milijarde dinara.

– Pored puteva, danas smo razgovarali i o energetskoj i komunalnoj infrastrukturi u ovom kraju. Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste – rekla je ona.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da pristup da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda karakteriše ovu Vladu koja ne pravi razliku između malih i velikih gradova.

– Imamo izuzetnu saradnju sa opšinom. Uspostavili smo kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu i obnovili većinu sportskih terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete opštine kako bismo dalje razvijali i sportski turizam – rekao je Udovičić.

Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, zahvalio je potpredsednici Mihajlović, rekavši da je sastanak bio konstruktivan i uspešan u cilju stvaranja moderne i lepe Nove Varoši.

– Nova Varoš je strateški opredeljena za razvoj turizma. To nije moguće bez razvoja infrastrukture i krenuli smo u rekonstrukciju i izgradnju više putnih pravaca. Pre svega put od Branoševca do Zlatara, a sledeće godine i kružnog toka, puta od Štitkova do Ivanjice, Кokinog Broda do Jarmovca, ali i Кarađorđeve ulice u gradu – rekao je on.

mihailovic nova varos

Кrsto Janjušević, narodni poslanik iz ovog kraja, zahvalio je potpredsednici Vlade i ministru Udovičiću jer na pravi način sprovode politiku predsednika Repiblike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

– Sa svojim saradnicima ste na terenu i zajedno rešavamo probleme. Radimo dosta na infrastrukturi kako bi Zlatar, Pribojska banja i Zlatibor bili deo jedne turističke ponude. U susret nam ide i Кoridor 11, ne čekamo skrštenih ruku, već sami stvaramo uslove za bolju budućnost – rekao je Janjušević.

Zorana Mihajlović i Vanja Udovičić prisustvovali su otvaranju kancelarije za rodnu ravnopravnost, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Potpredsenica Vlade prilikom posete opštini Nova Varoš prisustvovala je i otvaranju kancelarije za rodnu ravnopravnost ove opštine.

PP Media