Miroljub Bijelić: Ugledan profesor ili državni neprijatelj?

Nakon udaljavanja sa skupštinskog zasedanja, Miroljub Bijelić kandidat za odbornika sa liste Srpskog pokreta Dveri obratio se javnosti otvorenim pismom koje prenosimo u celosti:
„Mnogo mi je teško. Ovoliko izdaje i nepravde za ovako kratko vreme ne znam ko bi mogao da izdrži. Ne mogu da verujem da je moja dugogodišnja direktorka Stana Marković spremna da mi sve ovo uradi. Desetak godina gradi ugled škole i svoj autoritet na mom radu i uspesima mojih đaka a onda mi za nekoliko dana dva puta „zabode nož u leđa“ . Mnogo je lepo kad se na oglasnoj tabli škole okače diplome mojih učenika sa državnih i međunarodnih takmičenja i kad ih direktorka sa ponosom pokazuje ali kad se u Skupštini opštine pojave tri odbornika Dveri onda se zaboravljaju sve moje zasluge i mora od mene da se otme mandat za koji sam potrošio 12 godina svog života“, ističe Bijelić u svom pismu.
„Znala je gospođa Marković, kad joj je juče putem medija zaprećeno krivičnom prijavom koja može da prouzrokuje i 10 godina robije, da je najbolje da od mene traži pomoć. Sinoć me moli da dođem jutros da mi Opštinska izborna komisija dodeli mandat a jutros mi piše krivičnu prijavu izvlačeći iz konteksta moje reči. Sinoć mi kaže da sam odbornik a danas me naziva „građaninom“ i dovodi obezbeđenje iz Užica da me izbacuje iz sale kao da sam državni neprijatelj.
U nedostatku sopstvenih uspeha, godinama se Stana Marković „kiti tuđim perjem“ i uživa ugled dobrog direktora zahvaljujući trudu nastavnika koji tiho rade svoj posao i daju sve od sebe ne tražeći za sebe ništa ali od sada će morati svoj ugled da gradi sopstvenim radom i uz pomoć „visokomoralnih“ članova SNS-a, čiju volju bespogovorno izvršava“, dodaje Miroljub Bjelić.
„Znao sam i ranije da neki naprednjaci imaju uticaj na nju ali da ovakav beskičmenjak može da bude i da popusti pod njihovim pritiskom i mene ovako ponizi, nisam mogao ni da sanjam.
Posle svega, jasno je da su neki ljudi danas izgubili obraz a neki prijatelje a neki i obraz i prijatelje.
Hvala joj na svemu“, tvrdi Bijelić.
Miroljub Bjelić, profesor tehničkog obrazovanja i vlasnik otetog mandata, kaže se u otvorenom pismu upućenom javnosti od strane Miroljuba Bijelića.
PP Media