UNS: Odbornik Bahrija Beganović da se izvini novinaru Alemu Rovčaninu

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje jučerašnji napad osnivača i odbornika DPS iz Prijepolja Bahrije Beganovića na snimatelja Televizije Novi Pazar i vlasnika portala PP Media Alema Rovčanina i traži od njega da mu se javno izvini.
Kako je UNS-u rekao Rovčanin, juče je bio na radnom zadatku na sednici Skupštine opštine Prijepolje, kada ga je, pokušavajući da snimi kako obezbeđenje zbog prethodnog incidenta iz sale udaljava odbornika pokreta Dveri, verbalno i fizički napao Beganović.
„Okrenuo sam kameru ka obezbeđenju da snimim kako udaljavaju odbornika kada mi je prišao Beganović i počeo da preti. Vikao je da ne smem njega da snimam „jer je on vlast“. U jednom trenutku pokušao je da uhvati za objektiv kamere, ali su se umešali pojedini odbornici koji su ga sprečili u tome“, kaže Rovčanin.
On ističe da ovo nije prvi put da Beganović pravi incidente.
„I ranije je vikao, lomio inventar, pretio, ovo nije prvi put da se tako ponaša“, kaže Rovčanin.
Beganović danas nije odgovarao na pozive UNS-a.
UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Pres služba UNS-a