Miroljub Šaponjić: U Direkciji za izgradnju radilo se u skladu sa zakonom

Nekadašnji direktor Direkcije za izgarnju Nove Varoši Miroljub Šaponjić demantuje navode predsednika opštine Nova Varoš Radisava Vasiljevića, koji su se pojavili u medijima a koji se tiču njegovog rada u direkciji.
Šaponjić kaže da je radio u skladu sa zakonom i da nikakvih nepravilnosti nije bilo.
“ Kao direktor direkcije nisam moga doneti Odluku o sprovođenju postupka likvidacije. To je doneo Privremeni organ opštine Nova Varoš, po Zakonu o Loklanoj samoupravi. Što se tiče poslovanja Direkcije za izgradnju, u protekle četiri godine uradjeno je jako puno,asfaltirali smo preko 60km puteva. Sanirali smo preko 50km atarskih puteva,odradili smo vodovode u Draglici, Bistrici, Drmanovićima, Bukoviku. Regulisana je i kanalizacija turističke zone Zlatara. Napravljen je objekat za prodaju mleka i mlečnih proizvoda na novovaroškoj pijaci, kao mnogo drugih infrastrukturnih objekata“, kaže Miroljub Šaponjić.
Urađena je savremena ski staza i nabavljena oprema za veštačko osnežavanje, sve je to urađeno u skladu sa zakonom. Ovih dana neki od bivših radnika i rukovodioca direkcije iznose niz neistina da je bilo nepravilnosti u radu ovog preduzeća, ističe Šaponjić.

Miroljub Šaponjić bivši direktor Direkcije za izgradnju Nove Varoši

Miroljub Šaponjić bivši direktor Direkcije za izgradnju Nove Varoši


„ Za sve poslove koje smo odradili postoji uredna dokumntacija o sprovedenim javnim nabavkama, kao i potpisanim ugovorima koji su objavljeni na portalu. To su sve stvari koje se daju proveriti“, tvrdi Miroljub Šaponjić.
Na konferenciji za novinare Pokreta Dveri u Čačku izneseno je niz neistina, dodaje bivši direktor Direkcije za izgradnju Nove Varoši Miroljub Šaponjić.
„ Ski kuća koja je izgrađena na Zlataru nije urađena mimo zakona kako je trvdio Dejan Grbić, on je bio predsednik Komisije koja je utvrdila da je urađeno sve po zakonu i na to sve stavila svoj potpis. Meni je od njih jasno predočeno da je sve odrađeno onako kako je predviđeno zakonom, da je ugrađena predviđena količina materijala, kao i da je rad izvršen na odgovarajući način sa uredno iskazanim računima. Pominjali su i da smo porušili neki magacin direkcijski, u suštini radilo se o jednom ruglu i straćarama koje su se nalazile iznad pijace. Taj objekat smo srušili sa namerom da se prostor iskoristi za izgradnju Autobuske stanice,prostor je uređen i više nema ružnih objekata koji su pretili svojim urušavanjem da ugroze bezbednost prolaznika“, zaključuje Miroljub Šaponjić.
PP Media