Prijepolje (video): Veće nije usvojilo izveštaj Komisije o poslovanju Doma zdravlja i Turističke organizacije

Opštinsko veće na jučerasnjoj sednici nije usvojilo izveštaj o radu načelnika Opštinske uprave, a nije ni usvojen izveštaj komisije za ispitivanje rada Doma zdravlja i Turističke organizacije Prijepolje koje je veće nedavno formiralo. Tokom sednice veća razgovano je i sa meštanima naselja Ravne oko rešavanja problema u vodosnabdevanju.
Dvanaesta sednica Opštinskog veća u Prijepolju je ujedno bila i prva sednica u ovom sazivu na kojoj je omogućeno prisustvo novinarima. Opštinsko veće trebalo je da razmatra zahtev načelnika Opštinske uprave o razrešenju Opštinskog pravobranioca, međutim o ovoj tačci na jučerašnjoj sednici se nije raspravljalo, zbog odsustva pravobranioca kako nam je rekao predsednik opštine Dragoljub Zindović. Veće nije usvojilo izveštaj o radu načelnika Opštinske uprave a nije usvojen ni izveštaj komisija koje je Opštinsko veće formiralo za ispitivanje poslovanja dve javne ustanove, Doma zdravlja i Turističke organizacije.

Opštinsko veće u Prijepolju, foto:www.ppmedia.rs

Opštinsko veće u Prijepolju, foto:www.ppmedia.rs


„ Nismo prihvatili izveštaj komisje jer smatramo da su nepotpuni, neki članovi komisije su odustali od tog radnog zadatka. Bili primorani da promenimo komisiju. Danas se svi članovi komisije nisu ni pojavili i nisu hteli da potpišu izveštaj“, ističe predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.
Reašavanje problema vodosnabdevanja naselje Ravne nije bila tačka dnevnog reda Opštinskog veća međutim na insistiranje meštana ovog naselja opštinsko rukovodstvo se sastalo sa meštanima, kojima je obećano rešavanje ovog za njih gorućeg problema.
„ Dogovorili smo se sa predsednikom da naloži komunalnom preduzeću da intenzivnije radi na ovom poslu i da nam se do početka zime završi sa puštanjem u rad vodovoda na Ravnama“, kaže meštanin naselja Ravne Čedo Drobnjak .

Opštinsko veće verifikovaće prestanak radnog odnosa direktoru JKP “Lim” iz Prijepolja Azizu Hadžifejzoviću i imenovaće novog vršica dužnosti ove ustanove.
PP Media