Mladi fudbaleri sa Malte pripreme obavili na Zlataru

Nova Varoš i FK „Zlatar“ su od 9. do 16. jula ugostili drugare sa Malte, mlade fudbalere  SC “Mellieha”.

Druženje mladih fudbalera sa Malte i njihovih vršnjaka iz Nove Varoši

Na pripreme je došlo tridesetsedmoro dece uzrasta od 9 do 14 godina, a ukupno sa trenerima i roditeljima na Zlataru je boravilo 80 Maltežana. Inicijator da se pripreme ovog kluba održe baš na Zlataru bio je Vladimir Buljugić, Novovarošanin koji već tri godine trenira golmane pomenutog kluba. Pored njega, zaslužan je i Nenad Tomić, šef akademije SC „Mellieha“ za mlađe kategorije.

Tokom ovih sedam dana fudbaleri su održavali svoje treninge, ali su imali i prijateljske utakmice sa vršnjacima FK “Zlatar”. Organizovan je i turnir za dve kategorije, U15 i U11. Na prvom turniru, U15, učestvovalo je pet ekipa: FK Zlatar, SC Mellieha, FK Čajetina FK Zlatibor Čajetina i  FK Jedinstvo Putevi. Na U11 učestvovale su četiri ekipe: FK Zlatar, FK Zlatar 2, SC Mellieha i  FK Čajetina. Pobednik turnira u obe kategorije bila je ekipa Zlatara. Da ove utakmice i turniri prođu u najboljem redu i na najlepši mogući način, pobrinuo se domaćin, odnosno predstavnici FK “Zlatar”, Milivoje Lečić, Ratko Kukolj i Miodrag Simonović, na čemu su im gosti izuzetno zahvalni.

Svi učesnici turnira dobili su poklon od Maltežana. U pitanju je trodimenzionalni grb kluba izrađen od Mdina stakla (Mdina je ime stare prestonice Malte).

Pored ovih sportskih aktivnosti gosti su išli u Drvengrad, na Šargansku Osmicu, Dino Park, poslednjeg dana mogli su se uveriti u lepote meandara Uvca. Roditelji su još išli na rafting Limom, obišli su manastire Kumanica i Mileševa, Potpećku pećinu, bili u šopingu na Zlatiboru…

Što je najbitnije, Maltežani su otišli zadovoljni i sasvim je sigurno da sa Zlatara nose lepe uspomene, što zaista nisu krili.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *