Mladi Prijepoljci učestvuju na Кoka Кola kupu

Prijepolje – Plazma Sportske igre mladih organizuju u Prijepolju, u subotu 30. Mart  sa početkom u 10 h, kvalifikacioni turnir u malom fudbalu Кoкa -Кola kup. Na terenima sa veštačkom travom /Mini pič teren/ će se takmičiti 8 ekipa devojčica i 16 ekipa dečaka iz Prijepolja i okoline.

Foto: Promo

Kvalifikacioni Кoкa-Кola kup turniri  se održavaju u konkurenciji  dečaka i devojčica, uzrasta 2008. i mladji. Prvoplasirane ekipe sa ovih takmičenja stiču pravo nastupa na regionalnom finalu“ Dana sporta“ u okviru Karavana Plazma Sportskih igara mladih u Kraljevu.

Deca iz Prijepolja ostvaruju zapažene rezultate na svim nivoima Sportskih igara mladih, a dečaci iz OK FAP Livnica su 2 puta učesestvovali na međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine.

Svesni svog uticaja na živote dece i mladih, SIM kroz programske aktivnosti, promoviše toleranciju, zajedništvo, deci Srbije, jedanaestu godinu za redom, približava vrednosti Sportskih igara mladih,druženja kao i drugih dobrobiti koje se stiču bavljenjem sportom.

Plazma Sportske igre mladih  su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

U fokusu igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM  podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Pored Srbije, Sportske igre mladih organizuju se i za decu Hrvatske,  Bosne i Hercegovine i Slovenije.

PP Media