Moguće povećanje cene grejanja

Do početka nove grejne sezona ostalo je nešto manje od mesec dana, još uvek je neizvesno da li će svi korisnici toplotne energije od 15. oktobra biti uredno snabdeveni jer kotao koji se nalazi u stambenom bloku “Opanak” nije zamenjen a postupak njegove nabavke je u toku. Takođe, nakon povećanja cena komunalija neizvesno je i po kojoj ceni će korisnici plaćati grejanje, Komunalno preduzeće zatražiće od Opštinskog veća dozvolu za povećanje cene grejanja.

Stručni tim Javnog komunalnog preduzeća “Lim” zaduženog za isporuku toplotne energije, izvršio je detaljan pregled i analizu stanja kotlova odakle će se grejati korisnici. Tom prilikom ustanovljeno je da je kotao koji se nalazi u stambenom bloku “Opanak” dotrajao i mora da se menja. Obavezu nabavke novog kotla koji isporučuje toplotnu energiju za šezdesetak stanova preuzela je na sebe Lokalna samouprava i za tu namenu oredelila 5 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve. Direktor JKP ”Lim” Enis Memišahović kaže da još uvek nije sigurno da li će kotao na “Opanku” stići na vreme da se zameni pre starta grejne sezone.

Enis Memišahović direktor JKP Lim Prijepolje foto: www.ppmedia.rs

– Opština je raspisala tender za nabavku kotla pre nekoliko dana, nadam se da će on stići pre početka grejne sezone i da ćemo ga na vreme pustiti u rad. Što se tiče nabavke energenata tu nećemo imati problema raspisali smo tender na navaku mazuta i uglja – ističe Memišahović.
On kaže i da nije isključeno da će doći do povećanja cena grejanja, međutim da će tu zadnju reč dati opština kao osnivač preduzeća.

– Zbog povećanja cena energenata ba tržištu mi ćemo uputiti zahtev Opštinskom veću da nam odobri povećanje cene grejanja, još uvek ne znam o kolikom povećanju bi se radilo, stučne službe još uvek vrše analizu cene- zaključuje direktor JKP “Lim” Enis Memišahović.
PP Media