Most u Ivanju pušten u saobraćaj

Potpredsenik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave u Prijepolju svečano je otvorio i pustio u saobraćaj rekonstruisani most na reci Lim u naselju Ivanje. Tom prilikom ministar je istakao da je važnost mosta u Ivanju višestruka, kako za stanovništvo i privredu, tako i za razvoj turizma.
Most koji spaja dve industrijske zone u Prijepolju nakon rekonstrukcije koja je trajala nešto više od tri meseca svečano je pušten u sobraćaj. Pored predstvanika lokalne samouprave i direktora Javnih preduzeća, otvaranju mosta u Ivanju prisustvovao je veliki broj građana Prijepolja, kojima se obratio potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i tom prilikom istakao da je ovo pravo vreme za sumiranje rezultata i predstavljanje onog što je urađeno u ovoj godini.
„Dobra je prilika da na kraju godine sumiramo šta je urađeno. Mislim da je Prijepolje jedan dobar primer kada govorimo o funkcionisanju vlasti, ako i o obećanjima koja ispunjavaju. Važnost ovog mosta je višestruka, obzirom na to da naselje Ivanje broji oko 3 hiljade stanovnika, kao i da se na ovom području posluje oko 30 preduzeća. Ne treba zaboraviti da ovaj most vodi ka jednom od najvećih turističkih potencijala , a to je Sopotnica“, istakao je Ljajić.
Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je istakao da je nedavno na sastanku u Ministarstvu saobraćaja, infrastrukture i energentike dobio čvrsta obećanja da će u narednoj godini stići finansijska podrška za rekonstrukciju mosta u Šarampovu.
„Koristim ovu priliku da se Vladi Republike Srbije pored brojnih investicija za koje su nam pomogli, zahvalim i za investicije koje su u toku, ako i one koje će doći, a jedna od njih je rekonstrukcija mosta u Šarampovu“, kazao je Hašimbegović.
Član Opštinskog veća Esad Hodžić istakao je da je u ovoj godini pored rekonstrukcije mosta u Ivanju asfaltiran i veliki broj seoskih puteva, a za narednu godinu od značajnijih investicija izdvojio je izgradnju trafostanice u Velikoj Župi.
„Izgradnja trafostanice u Velikoj Župi rešiće probleme sa napajanjem za naselja Ivanje, Velika Župa, kao i sela koja ih okružuju. Opština će u ovaj projekat zajedno sa Vladom uložiti oko 20 miliona dinara“, izjavio je Hodžić.
Rekonstrukcija mosta u Ivanju koštala je oko 45 miliona dinara, od kojih je Vlada Republike Srbije izdvojila 32 miliona, dok je ostatak novca obezbedila lokalna samouprava.
PP Media