Muke meštana Zavinograđa, niskonaponska mreža na tankom štapu (video)

Meštani Mesne zajednice Zvinograđe pre više od dve decenije uz pomoć volovskih zaprega dovukli su betonske strujne bandere kako bi zamenili dotrajale drvene stubove. I ako su o svom trošku iskopali rupe i podigli bandere u vis ovlašćena stručna lica iz Elektrodistrijbucije u Prijepolju još uvek niskonaponsku mrežu nisu izmestila sa drvenih stubola, što prouzrokuje česte kvarove i izaziva neuredno napajanje strujom, zbog kojih kažu još jednu zimu čekaju sa strepnjom.

Bez obzira na to što slove za najurednije platiše u opštini, stanovnici Zavinograđa struju dobijaju povremeno, dok računi na njihove kuće adrese stižu uredno početkom svakog meseca. Još jednu zimu i hladne dane ovi gorštaci čekaju sa zebnjom i nevericom da će drveni stubovi pod pritiskom snega popustiti te da će zbog toga, njih više od 100 domaćinstava ostati bez struje. Niskonaponska mreža koja prolazi gotovo duž celog sela nalazi se u jako lošem stanju. Drveni stubovi su dotrajali i prete da se uruše pa ne retko žitelji strepe za svoju bezbednost, a naročito za bezbednost svoje dece dok idu ka seskoj školi. Predsednik Mesne zajednice Zavinograđe Esad Tumbul kaže da godinama unazad Elektrodistribucija u Prijepolju odbija da prebaci strujne kablove sa drvenih na betonske stubove uz izgovor da za to nema dovoljno novčanih sredstava te da je potrebna pomoć iz Beograda.

Slika i prilika niskonaponske mreže u Zavinograđu, foto: www.ppmedia.rs

– Mi smo o svom trošku još davne 1996. godine uz pomoć volova i volovskih zaprega dovukli betonske bandere, iskopali rupe i još tada su nam obećali da će prebaciti niskonaponsku mrežu. Kako tada tako i dan danas stubovi stoje a mi struje više nemamo nego što imamo – revoltirano u glas kaže Tumbul. On se pita da li treba seljani golim rukama sami, o svom trošku, da izmeste mrežu ili će se neko od struke smilovati da to napokon uradi.

Na muci: Predsednik MZ Zavinograđe Esad Tumbul, foto: www.ppmedia.rs

Zbog čestog nestanka struje neretko stradaju i kućni aparati, što izaziva dodatni bes kod ovih vrednih domaćina. Inače ova Mesna zajednica jedna je od najudaljenijih u opštini Prijepolje i u njoj živi više od 250 domaćinstava.

U pogonu Elektrodistribucije u Prijepolju pokušali smo da dobijemo odgovor na pitanje kada će se rešiti problemi sa niskonaponskom mrežom u Mesnoj zajednici Zavinograđe međutim nismo uspeli.
PP Media

One Response to Muke meštana Zavinograđa, niskonaponska mreža na tankom štapu (video)

  1. Arnela kaže:

    Sramota u 21 vijeku da ljudi nemaju struje!!Nadlezni ništa ne rade,primaju Plate radi reda!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *