Zbog rekonstrukcije “nove škole”, nastava po izmenjenom režimu

Nastava za učenike starijih razreda Osnovne škole „Živko Ljujić“ u Novoj Varoši od ponedeljka 13. maja izvodi se po novom režimu. Zbog radova na sanaciji i adaptaciji nove školske zgrade oni časove imati u staroj školskoj zgradi i prostoru bivše Tehničke škole i to samo u drugoj smeni koja počinje u 14 sati.

Zbog skučenosti privremenog prostora nastava će za sve predmete biti učioničkog tipa, izuzev nastave informatike koja će se za sve razrede održavati u kabinetu informatike u bivšoj Tehničkoj školi.

-Za razrede V/1 , V/2, V/3, V/4 , VI/1, VI/2, VI/3, VI/4, VII/1 i VII/2 nastava će se izvoditi u učionicama stare školske zgrade OŠ,,Živko Ljujić’’, dok je nastava za razrede VII/3, VII/4, VIII/1, VIII/2, VIII/3 i VIII/4 u učionicama bivše Tehničke škole – kaže Risto Popović, direktor OŠ „Živko Ljujić“.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji zgrade “nove škole” i fiskulturne sale, u kojoj se nastava odvija od 1975. godine, koštaće oko 490 miliona dinara, a finansira ih država u saradnji sa lokalnom samoupravom. Tokom radova biće odrađeni svi potrebni građevinsko-zanatski, mašinski i elektro radovi, a rok za njihov zavšetak je osam meseci.

-Ovo je najveća investiciju na polju školstva u zlatarskom kraju u poslednjih 40 godina, a Vlada Srbije je finansira preko Кancelarije za javna ulaganja –kažu za “Varoške novine” u lokalnoj samoupravi .

Кako je najavljeno, u drugoj fazi radova za koje se ne zna još kada će početi, gradiće se kotlarnica na bio- masu. Ona će grejati sve objekte osnovne i srednje škole, kao i gradsko-školsku sportsku dvoranu. Procenjena vrednost ovih radova je oko 150 miliona dinara.

Varoške novine i PP Media