Muke Prijepoljaca sa pijaćom vodom – suve slavine na + 35, građani se spremaju na protest

Prijepolje/Brodarevo – Žitelji dela Prijepolja, čija domaćinstva se nalaze na kotama većim od 600 metara nadmorske visine, doživeli su da u 21. veku, svakodnevno ostaju bez vode od 16 časova pa sve skoro do ponoći.  

Ilustracija

Za problem sa vodosnabdevanjem, ako je suduti po apelu JKP “Lim” objavljenom na društvenim mrežama koji se odnosi samo na stanovnike Brodareva, krivi su građani. Da apsurd bude veći, rečeno je da mnogi troše neracionalno vodu, jer valjda polivaju bašte, vrtove i dvorišta, pa je i potrošnja veća. I sve to rade na 35 stepeni iznad nule, i tako troše svoju vodu koju, uzgred rečeno, uredno plaćaju.

Po svemu sudeći, mendžement Komunalnog preduzeća, umesto da rešava problem sa vodosnabdevanjem najvećeg dela građana Prijepolja, u letnjim mesecima zauzet je unosnijim poslovima poput presipanja zemlje na pribojskoj deponiji, na šta pod sumnjivim okolnostima odlazi pozamašan iznos narodnog novca.

Bilo je i ranijih  godina, sušnih dana i letnje žege, pa se nije dešavalo da dođe do svakodnevne nestašice vode. Zbog ovog problema žitelji Ravana, Kaldrme i još nekoliko prijepoljskih naselja spremaju se na protest i odlazak u opštinu kod predsednika, od koga očekuju pomoć.

Građani sumnjaju da je  na isti cevovod, poslednjih godina vezano znatno više korisnika, zbog izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, međutim niko se nije setio da zameni i vodovodnu mrežu i prilagodi je svim tim novim korisnicima, pa usled povećane potrošnje stanovnici na višim kotama tokom popodnevnih i večernih časova ostaju bez pijaće vode, što nije bio slučaj ranijih godina. Drugim rečima, neko nije radio svoj posao kako treba, pa građani sada ispaštaju.

U više navrata predsednik opštine Vladimir Babić, javno je iznosio kritike na rad Komunalnog preduzeća, navodeći da nije zadovoljan kako ovo preduzeće funkcioniše, stavljajući akcenat na lošu komunalnu higijenu i pune kontejnere. Vodosnabdevanje verovatno je novi problem sa kojim će se Babić tek suočiti.

PP Media