Muke žitelja Brodareva – puni kontejneri i loš gradski prevoz

Prijepolje/Brodarevo – Prvi hladni dani u ovoj godini doneli su nevolje žiteljima Brodareva i drugih udaljenih prijepoljskih mesnih zajednica. Naime, nakon loše privatizacije „Polimljetransa“, grad na Limu ostao je bez svog lokalnog autoprevoznika u putničkom saobraću i od tada muku muči sa gradskim prevozom.

Loš gradski prevoz i smeće muče žitelje Brodareva, foto: www.ppmedia.rs

Niske temperature prouzrokovale su česte kvarove na autobusima prevoznika iz Priboja koji vrši gradski prevoz putnika u Prijepolju, što je dovelo do kašnjenja ili otkazivanja linija bez obrazloženja u prigradskim naseljima. Na svojoj koži, ovih dana to su najviše osetili đaci iz Brodareva i Jabuke.

Nedaleko od Brodareva autobus pribojskog prevoznika ostao u kvaru, foto: www.ppmedia.rs

Prevoz nije jedini problem koji imaju žitelji Brodareva. Gotovo svi kontejneri u ovoj mesnoj zajednici od početka godine su puni a smeće stoji razbacano pored njih. Iz Komunalnog preduzeća kažu da je došlo do kvara na vozilu koje odvozi smeće te da zbog toga nisu bili u mogućnosti da redovno prazne kontejnere. Dodatni problem im prestavlja mali broj ispravnih „smećara“ koje su na raspologanju komunalcima.

Puni kontejneri u Brodarevu, foto: www.ppmedia.rs

Inače u Brodarevo novogodišnje i božićne praznike provodi veliki broj ljudi koji rade u dijaspori, pa se broj stanovnika u tom periodu gotovo duplira u odnosu na druge mesece u godini.

Smeće duž magistrale, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Početkom janura ulica Žarka Marinkovića koja gravitira pored škole u Brodarevu bila je okovana ledom. Prilikom jačih padavina, ovom ulicom velika količina vode se sliva iz susednih ulica i brda, a šahte, kanalizaciona i drenažna mreža su u lošem stanju i ne mogu da prime svu vodu te dolazi do stvaranja naslaga sa ledom i gotovo je nemoguće proći njom, kako vozilom tako i peške.

PP Media