Gradski trg u Novoj Varoši dobija potpuno nove funkcije, u planu postavljanje klizališta i turističkog centra za promociju destinacije

Nova Varoš – Opštinska uprava Nova Varoš raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za postavljanje novih sadržaja na gradskom Trgu vojvode Petra Bojovića.

Novim sadržajima obogaćuju gradski Trg u Novoj Varoši, foto: PP Media

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji, u planu je da se na trgu formira turistički informativni centar za promociju Nove Varoši i specijalnog rezervata prirode Uvac. Za tu svrhu biće postavljena dva montažna objekta na trgu čelične ili drvene konstrukcije sa pratićim sadržajima (kancelarijskim prostorom, suvenirnicama, prostorima za informisanje posetilaca i prodaju).


Takođe, u planu je da se porad ova dva objekta izgradi i treći, isto tako montažni objekat u kome će biti smeštene instalacije za klizalište koje će se postavljati na trgu tokom sezone.


Istovremeno, uz postavljanje novih sadržaja planira se i uređenje kontaktne staze između starog i novog dela trga.
Projektno-tehnička dokumentacija obuhvata izradu idejnog rešenja, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, a vrednost posla iznosi 1.416.666 dinara.

Ekapija i PP Media