Multifunkcionalna balon sala puštena u upotrebu

Potrpredsednik Vlade i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i prvi čovek novovaroške opštine Radosav Vasiljević svečano su predali na korišćenje multifunkcionalnu balon salu sagrađenu u turističkoj zoni Zlatara. Gradnja ovog sportskog objekta započeta je krajem 2015. godine, vrednost radova zajedno sa pristupnim saobraćajnicama iznosila je oko 30 miliona dinara, od toga je resorno ministarstvo izdvojilo 18 miliona dok je ostatak novca obezbeđen iz lokalnog budžeta. Ovo nije kraj ulaganjima u planinu Zlatar na redu su nove investicije i to izgradnja fudbalskog terena i biciklističkih i pešačkih staza koji će u mnogome upotpuniti turističku ponudu ove planine.

Izgradnja balon hale dimenzija 45 puta 25 metara za mali fudbal, odbojku, košarku i rukomet, čija je ukupna površina oko 1.150 kvadrata, započela je još sredinom decembra 2015.godine. Stavljanjem u funkciju ove višenamenske sportska dvorane biće upotpunjen dodatni sadržaj u turističkoj ponudi kojim će se značajno unaprediti kvalitet usluga posebno u ciljnoj grupi sportista.Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević iskazao je zahvalnost potpredsedniku Vlade Rasimu Ljajiću na pomoći koju država i on lično čine za razvoj planine Zlatar.
– Mi smo sa ovim proširili našu turističku ponudu i balon sala nam je odavno nedostajala. Ministar Ljajić je najzaslužniji što država značajna sredstva ulaže u ovu planinu i što to namerava da nstavi i dalje – naglasio je prvi čovek opštine podno Zlatara Radosav Vasiljević.

Radosav Vasiljević iRasim Ljajić predali na upotrebu balon halu na Zlataru foto: www.ppmedia.rs


Pored velikih turističkih centara Kopaonika i Zlatibora za državu Srbiju itekako je značajan i razvoj Zlatara, kazao je Ljajić i najavio nova ulaganja u ovu planinu.

– Mi ne možemo da budemo zadovoljni sa brojem turista koji je posetio Zlatar tokom prošle godine. Ove godine taj broj se znatno povećao, potencijali su tu ali moramo da radimo na tome da oni budu iskorišteni. Ideje oko izgradnje pešačkih i biciklističkih staza su dobre i mi u ministarstvu ćemo ih najozbiljnije razmotriti i videti šta to sa njima Zlatar može da ponudi turistima a što druge destinacije ne mogu, postoji ideja i da gradimo jedan fudbalski teren u blizini ove hale – istakao je potpredsednik Vlade Srbije i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Za pripreme sportista na Zlataru ovog leta vlada veliko interesovanje. Pa će tako samo u hotelu “Panorama” boraviti preko 2.500 košarkaša, odbojkaša, fudbalera. Ono što nedostaje ovoj planini jeste povećanje smeštajnog kapaciteta zbog toga je u planu je i izmena regulacionog plana Nove Varoši koja predviđa izgradnju novih hotela.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *