Muzej i Dom kulture u novom ruhu

Prijepolje – Dok se ne vrate redovnim aktivnostima, ustanove kulture u Prijepolju vreme koriste za uređenje enterijera. Nakon 10 godina, okrečeno je 1500 kvadrata  u Muzeju a dosta toga je uređeno i u zgradi Doma kulture.

Prijepoljski Muzej uskoro slavi jubilej, 30 godina postojanja, foto: A.Rovčanin

Muzej u Prijepolju 15 .juna obeležava 30 godina postojanja, u susret tom jubileju, urećeno je preko 1500 kvadrata unutrašnjeg prostora, među kojima su i pojedine prostorije koje nisu krečene duže od jedne decenije.

– U prethodnih nekoliko dana imali smo obimne molerske radove. Okrečene su sve unutrašnje prostorije, od potkrovlja pa sve do prizemlja uključujući i galerijski prostor i odelenja gde se nalaze stalna etnološka postavka i stalna istorijska postavka kaže vd direktor Asim Bećirović.

Vrednost radova, koje je izvela prijepoljska firma, Mirsena Rondića iznosi  230.000.oo dinara.

Slična situacija je i u Domu kulture u Prijepolju. Zbog nemogućnosti da se realizuju planirane programske aktivnosti zbog korona virusa, proteklo vreme je iskorišćeno za sređivanje ulaza i unutrašnjosti zgrade Doma kulture.

Admira Mostarac direktorka Doma kulture u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

– Zboh nemogućnosti da realizujemo planirane programe, naše vreme i energiju smo usmerili na sređivanje zgrade Doma kulture, kao što smo to i činili krajem prošle godine. Sredili smo mermerne delove i ulazni deo, radili smo i na sređivanju prostorija koje baš i nisu vidljive građanima, ali jesu onima koji koriste Dom kulture. Reč je o šminkernici koja se trenutno renovira, zamenjene su i neke cevi a rade se i dva kupatila – ističe direktorka Doma kulture Admira Mostarac.

Ona navodi, da Dom kulture ulaže napore i u sređivanje pohabanog nameštaja, kako se ne bi kupovao novi, a sve s ciljem da ova zgrada povrati stari sjaj i spremno dočeka prve posetioce kada se ublaže epidemiološke mere.

PP Media