Stiže oprema za toplanu

Priboj – Iako je zima još u toku, radovi na izgradnji gradske toplane na biomasu u Priboju, odvijaju se prema utvrđenom planu. Urađeno je vidljivo, neki objekti su već i ukrovljeni, privode se kraju betonsko-armirački radovi, a ovih dana počela je da stiže i mašinska oprema.

Stiže oprema za pribojsku toplanu, foto: Opština Priboj

„Stigla su četiri od ukupno 25 šlepera opreme iz Austrije, a u prvom turnusu su delovi upravo kotla na biomasu. “, kaže Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj i dodaje, da će ostatak opreme stizati, sukcesivno, do kraja marta.

„Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da, za sada, sve ide po planu, pa čak postoji mogućnost da se toplana pusti u probni rad i pre roka. “, ističe Vasilić.

Uporedo sa izgradnjom toplane, teku i projektne aktivnosti na rekonstrukciji podstanica i toplovoda, što će se inače raditi po završetku aktuelne grejne sezone.

Podsetimo, vrednost investicije sa rekonstrukcijom toplovoda i zamenom podstanica iznosi sedam miliona evra, a radove izvodi konzorcijum “Energotehnika – Južna Bačka” iz Novog Sada.

Plan je da svi radovi budu gotovi do 1.oktobra, a stavljanje u funkciju nove gradske toplane u Priboju na biomasu, očekuje se od naredne grejne sezone.

PP Media