Na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu svoju ponudu predstavljaju turistički radnici iz Prijepolja i Nove Varoši

U Novom Sadu jutros je počeo 51. Međunarodni sajam turizma i trajaće sve do nedelje 7. oktobra. Svoju turističku ponudu predstaviće oko 70 gradova i opština iz Srbije među kojima su i Prijepolje i Nova Varoš.

Turističke organizacije ove dve opštine biće predstavljene u okviru zajedničkog štanda Regije Zapadna Srbija zajedno sa još osam turističkih ogranizacija iz ovog dela zemlje.

– Ovaj sajamski nastup iskorisitećemo da predstavimo pogodnosti koje Zlatar nudi za predstojeću zimsku sezonu – kažu iz TO Zlatar. Glavni adut turističkih uposlenika iz Prijepolja za privlačenje turista na ovom sajmu su prirodne lepote sa kojima ova sredina raspolaže.

Svoje turističke potencijale u Novom Sadu predstavile TO Prijepolje i TO Zlatar, foto: www.ppmedia.rs

Inače na Sajmu će biti predstavljeno 20 Udruženja banja Srbije, zatim isto toliko čardi i salaša oslikaće tradiciju, kulturu i gastronomiju Vojvodine, a promovisaće se i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cele Srbije. Na Sajmu će učestvovati 10 turističkih agencija. Iz inostranstva dolazi petnaestak turoperatera u cilju ostvarivanja saradnje sa domaćim agencijama i pružaocima turističkih ponuda i usluga. Neće izostati ni turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Novog Sada, a posle dužeg vremena i Beograda. Dolaze i Privredna komora Srbije, Grad Novi Sad, Skijališta Srbije. Na štandu Privredne komore Vojvodine predstaviće se i komore iz Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Rumunije.
PP Media