Pet zdravstvenih sindikata iz Priboja uputilo javni protest zbog iznošenja neistina pacijentkinje

Nakon nedavne vesti u kojoj je Katarina Perišić iz Priboja tvrdila da njenoj osamnaestomesečnoj bebi nije ukazana adekvatna lekarska pomoć od strane medicinskih radnika u tom gradu zajedničkim saopštenjem za javnost oglasili su se Sindikat lekara i farmaceuta Priboja, Sindikat medicinskih sestara i tehničara iz Priboja, Sindikat zaposlenih u zdravstvu Srbije sindikalna organizacija Bolnice u Priboju, Nezavisni sindikat Doma zdravlja i Bolnice Priboj i Udrženje zdravstvenih radnika Priboj u kojem su zbog kako navode neistina iznetih od strane Kristine uputili javni protest protiv pacijentkinje i neodgovornih novinara koji su vest plasirali bez prethodne provere. Saopštenje, koje je potpisalo pomenutih pet sindikata prenosimo u celosti.

– Upućujemo javni protest protiv pacijentkinje Katarine Perišić koja je iznela neistine na društvenim mrežama i u pojedinim pisanim medijima: Kurir, Alo, Srbija Danas, PP Media, Priboj Online. Naime Katarina Perišić je 14.9.2018. godine putem društvenih mreža i u pomenutim medijima iznela neistinu da je njena porodica preživela dramu 12.9.2018. godine i da u popodnevnoj smeni u Domu zdravlja u Dečijem dispanzeru nije primljena na pregled sa detetom koje je imalo temperaturu 40 stepeni i koje je navodno padalo u komu. Takođe nadovi da je satima čekala.

Utvrđeno je da je govorila neistinu, dete je imalo temperaturu 38,4 stepena, sasvim je normalno izgledalo, kako inače izgleda dete sa tolikom temperaturom. Roditelji su predali knjižicu u 18 sati i 6 minuta i sami tražili da je povuku, donosno odustali od pregleda posle šest, sedam minuta, pri odlasku su jako zalupili vrata – kažu u saopštenju iz pet zdravstvenih sindikata.

Dalje navode da upućuju javni protest protiv neodgovornih novinara koji su ovu vest plasirali bez prethodne provere tačnnosti.

-Takvim ponašanjem naneta je velika šteta i nepravda ugledu i zdravlju zdravstvenim radnicima koji su radili u toj smeni. Naneta je šteta ugledu Dečijeg dispanzera, Domu zdravlja Priboj i Zdravstvenom centru Užice či je deo Dom zdravlja u Priboju. Naneta je šteta i svim građanima Priboja koji su čitajući neistinite dramatične navode pacijentkinje Katarine Perišić bili uznemireni i uplašeni. Pozivamo sve zdravstvene radnike da dignu svoj glas protiv ovakvog i sličnog ponašanja neogdovornih ljudi. Da zaštite zdravstvene radnike i da prekinu verbalnu hajku – stoji u saopštenju.

– Takođe zbog štete koju su napravili pozivamo neoprezne i neodgovorne novinare da upute javno izvinjenje pomenutim zdravstvenim radnicima, izvinjenje svim građaniuma Priboja, Dečijem dispanzeru, Domu zdravlja Priboj i Zdravstvenom centru u Užicu. To je najmanje što mogu da urade – zaključuje se u saopštenju za javnost koje je potpisalo pet sindikata zdravstva.
PP Media