Na Boretinom brdu 1. maja 54. Komaranska košija

Prijepolje – Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Prijepolje, opštine Prijepolje i Mesne zajednice Orašac, 1. maja na Boretinom brdu iznad Brodareva biće održana 54. Komaranska košija.

Foto: A.Rovčanin

„Takmičenje će se održati u pet kategorija, skok u dalj, bacanje kamena, kros i dve kategorije konjičkih trka,” rekao je Petar Vasiljević,vd direktora TO opštine Prijepolje i najavio domaće i inostrane učesnike kao i goste iz Crne Gore i BIH.

Direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Komaranska košija predstavlja nastavak nekadašnjih svatovskih trka konja, koji su ovuda prolazili vodeći svatove, a najbrži su dobijali darove. Ovo je manifestacija sa dugom tradicijom i iz godine u godinu poprima sve veći značaj, a iz godine u godinu broj sponzora se povećava.

Foto: Promo

– Aktivnost je podržana u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDA II) – Izgradnja kapaciteta lanca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“ koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ – zaključio je Vasiljević.

PP Media i GZS