Država finansira obnovu izletišta Osovik iznad Priboja

Priboj – Turistička ponuda Priboja od ovog leta biće bogatija za kompletno uređeno izletište na brdu Osovik, nadomak starog dela grada. Na visu Tepa samo 700 metara vazdušne linije do centra starog Priboja, odakle pogled puca na oba dela grada, obnoviće se nekadašnje omiljeno izletište Pribojaca, i oplementiti neophodnim mobilijarom za odmor, razonodu i rekreativne sportske aktivnosti.

Idejno rešenje izletišta Osovik iznad Priboja, foto: Opština Priboj

Radove vredne 20 miliona dinara finansiraće Ministarstvo turizma i omladine, a ugovor su potpisali u Beogradu ministar Husein Memić i Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Izletište na Osovniku, na nadmorskoj visini od 635 metara, nekada je bilo  česta i atraktivna lokacija za okupljanja, odmor i druženje brojnih Pribojaca. Međutim, taj prostor već duže vreme zarasta u korov i retko ko ga posećuje. Međutim ta slika trebala bi da se promeni već krajem leta, do kada bi trebalo da budu okončani radovi na uređenju ovog izletišta.

– Biće kultivisan kompletan prostor izletišta, postavljeno šest tzv.”pečurki”, dečji mobilijar,sportski teren za mali fudbal i ostale sportove, platforma za vidikovac odkle se vide oba dela Priboja – kaže Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika opštine.

Pomoćnik predsednika opštine Miralem Gogalić, foto: Opština Priboj

I ako će do Tepe moći da se dođe motornim vozila, sa asfaltnog puta za Crnuge, uz 300 metara makadama, koji će se u međuvremenu asfaltirati, prevashodni cilj je da se do izletišta dolazi  kroz šumoviti deo Osovnika, od visećeg mosta preko Lima i asfaltne saobraćajnicie prema Bolnici, uređenom pešačkom stazom, na kojoj će biti postavljene klupe za predah i uživanje u svežem vazduhu i planinskim izvorima.

 – Ideja je i da gosti hotela “Terme 36.6” prošetaju ovim stazom do izletišta na Osovniku, dužine oko dva kilometra, gde mogu da se odmore i druže, i opet nastave svoju šetnju i uživanje u predivnim krajolicima – ističe Gogalić. 

U poboljšanje turističkih ponude Priboja, država Srbija je, od 2015. godine pa do danas uložila blizu 100 miliona dinara.

PP Media