Na Dan opštine otvoren rekonstruisani Trg u Novoj Varoši

Nova Varoš danas slavi opštinski praznik, datum kada je Javorska brigada pre 107 godina oslobodila zlatarski kraj od viševekovnog otomanskog ropstva.

Simbolično vrpcu na novootvorenom Trgu presekli Radosav Vasiljević i Nikola Jelić, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Opštinska svetkovina ove godine obeležava se višednevnim aktivnostima uz obilje kulturno zabavnih sadržaja a centralni događaji su otvaranje novoizgrađenog dela gradskog Trga i svečana akademija koja će biti upriličena od 18 časova u Domu kulture “Jovan Tomić”.

Prvonovembarske svečanosti počele su polaganjem venaca u čast i slavu vojvodi Petru Bojoviću i poginulima u Velikom ratu. Nakon toga, predsednik opštine Radosav Vasiljević i predsednik lokalnog parlamenta Nikola presekli  su simbolično  vrpcu na novoizgrađenom kompleksu smeštenom neposredno uz gradski Trg. U obnovu dela Trga Ministarstvo privrede i lokalna samouprava uložili su 56 miliona dinara.

U 18 sati će u prisustvu brojnih zvanica biti upriličena svečana akademija povodom opštinskog praznika, koju će, osim obraćanja lokalnih čelnika, obeležiti i prigodan umetnički program, kao i dodela priznanja zaslužnim pojednicima, kolektivima i najuspešnijim studentima i đacima iz novovaroškog kraja.

PP Media