Na republičkom referendumu, u Prijepolju pravo glasa ima 32.502 lica

Prijepolje – Na referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koji se održava u nedelju 16. januara u Prijepolju pravo glasa imaju 32.502 osobe, koje će moći da glasaju na 66 glasačkih mesta.

Foto: A.Rovčanin

Glasačka mesta u celoj Srbiji u nedelju biće otvorena od 7 do 20 sati, a pravo glasa imaju svi punoletni građani naše zemlje.

Prema rečima načelnika Opštinske uprave Miodraga Ćubića, na 66 glasačkih mesta na teritoriji opštine Prijepolje moći će da izađe 32.502 glasača. On navodi da su građanima upućeni pozivi sa podacima na kojem glasačkom mestu mogu ostvariti svoje građansko pravo. O regularnosti referenduma staraće se birački odbori, a biće angažovano ukupno 660 lica.

Građani Srbije će se u nedelju izjašnjavati na referendumu odgovarajući na pitanje: “Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?”. Zaokruživanjem odgovora „da“ ili „ne“. Na ovaj način državljani Srbije će se izjašnjavati o promeni Ustava u delu koji predviđa izbor sudija i javnih tužilaca, koji bi prema ovom predlogu trebalo da nadalje sprovode Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaca, dok važeći Ustav predviđa da se o tome izjašnjava Skupština Srbije.

Glasanje je tajno i biće moguće za one koji na glasačko mesto ponesu važeću ličnu kartu ili pasoš.

PP Media