Uoči 100 dana nove prijepoljske vlasti: Babić: Otvoreni smo za nove mogućnosti , Hodžić: Najvažnije da građani budu zadovoljni našim radom

Prijepolje – Bliži se 100 dana prijepoljske vlasti, a ostvarene rezultate analizirala su dva vodeća čoveka u opštini, Vladimir Babić i Esad Hodžić. Oni su se osvrnuli i na funcionisanje aktuelne koalicije i istakli da za sada nema „trzavica” apostrofirajući da sve odluke donose jednoglasno.

Bliži se 100 dana prijepoljske vlasti, foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Vladimir Babić kazao je da je početak bio težak i da je očekivao da će sve opštinske službe mnogo brže reagovati sa više poleta i elana, kao i da je sa raspoloživim resursima za sada postignuto mnogo.

„Trudili smo se da nikoga ne smenimo, ni iz jedne službe niko nije smenjen niti je negde premešten. Trudili smo se da nikoga ne otpustimo, bez obzira kojoj političkoj struji i opciji pripadao pre ovoga. Mislimo da smo pružili ruku svima i rekli da želimo da radimo, da želimo rezultate i to će biti naš jedini kriterijum za saradnju. Međutim i pored svega toga i sada postoje službe koje ne reaguju na naše zahteve”, kazao je prvi čovek opštine Prijepolje.

Dva vodeća čoveka opštine Vladimir Babić i Esad Hodžić, foto: A.Rovčanin

Prema njegovim rečima tako nešto je nedopustivo te će se u vrlo brzo zahvaliti ljudima koji nisu spremni da pomognu i i izađu u susret u rešavanju brojnih zahteva.

Babić je naglasio da je što se tiče funkcionisanja vlasti, najzadovoljniji tim segmentom i da u vladajućoj koaliciji do sada nije bilo nijedne nesuglasice niti razmirice.

„Gotovo jednoglasno sve odluke donosimo, dogovaramo se o svim budućim aktivnostima, a što se tiče proširenja koalicije, mi smo uvek spremni za nove izazove. Spremni smo da odgovorimo na sve zahteve gde neko može da nam pomogne i svojim radom doprinese razvoju i boljoj situaciji dovođenjem novih investicija. Držimo se naših predizbornih obećanja. Svi novi projekti dobro su nam došli, tako da ukoliko neko ima nešto novo da nam ponudi, mi smo spremni”, obrazložio je predsednik opštine Prijepolje Valdimir Babić.

Zamenik predsednika opštine Esad Hodžić kazao je da je pitanje da li su članovi vladajuće koalicije zadovoljni mnogo manje bitno, za razliku od pitanja da li su građani zadovoljni njihovim radom.

„To je naša dimenzija posmatranja, a ja mislim da građani imaju čime da budu zadovoljni, smatram da su nagomilani problemi koji su ih godinama tištali počeli da se rešavaju. Кada je reč o infrastrukturi već je nekoliko desetina kilometara urađeno i to novih, kvalitetno urađenih asfaltnih puteva, otkočeni su svi problemi kako bi se nastavilo sa izgradnjom petlje na Кolovratu i mosta u Šarampovu, semafori u Vakufu rade”, podsetio je Hodžić.

On je istakao da „pitanje svih pitanja” rešavanje problema sa deponovanjem komunalnog otpada dobija svoj epilog na zadovoljstvo svih građana opštine Prijepolje

„Pred nama je period planiranja budžeta, a prioritet će nam biti projekti koji će ovom gradu dati novu dimenziju, a to se pre svega odnosi na projekat pristupnih saobraćajnica preko novog mosta koji će otvoriti Prijepolje i dati mogućnost izgradnje Novog Prijepolja na levoj obali Lima”, rekao je Hodžić.

On je istakao da za sada u vladajućoj koaliciji nema disonantnih tonova i da je zadovoljan radom i odnosom svih članova Opštinskog veća.

GZS i PP Media