Na Vizitorskom centru promocija sporta i zdravog života

U organizaciji Sportskog saveza Nova Varoš na jezeru Kokin Brod održan je turnir u bič voleju. Iako se po prvi put održava, takmičenje je okupilo čak 24 ekipe iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Ivanjice, Novog Pazara i Pljevalja.
Veliki broj ljubitelja odbojke na pesku uzeo je učešće na turniru koji je prvi put ove godine organizovan na novootvorenom kupalištu Vizitorski centar, na jezeru Kokon Brod kod Nove Varoši. Organizatori ističu zadovoljstvo zbog velikog interesovanja za ovo takmičenje i očekuju da će ovaj turnir prerasti u tradiciju.
„Cilj nam je da na ovaj način našim sugrađanima i svima prisutnim ovde prikažemo lepote sporta i odbojke na pesku promovišući zdrave vrednosti. Organizator turnira je Sportski sevez , a obezbeđen je i nagradni fondu u iznosu od 10 hiljada dinara za prvo, 5 hiljada za drugo i 3 hiljade dinara za treće mesto“, kaze Ermin Kurtović, jedan od organizatora turnira.
Pored brojnih ekipa iz susednih gradova Nove Varoši, učešće na turniru uzela je i prijepoljska ekipa „Bambi volej“, koja je u ženskoj konkurenciji osvojila drugo mesto. Oni ističu da će im učešće na turniru poslužiti kao pripreme za predstojeće MOSI u Rogatici.
„Ovaj turnir smo ujedno iskoristili i kao pripreme za MOSI u Rogatici. Već 15 dana naša ekipa vredno radi i sprema se za to veliko takmičenje. Očekujemo da ćemo i tamo postići zavidne rezultate“, kazao je trener ekipe „Bambi volej“ Adis Micanović.
Prve u ženskoj konkurenciji na turniru u bič voleju bile su odbojkašice ekipe „Stefiko“ Nova Varoš, dok je od muškaraca prvo mesto odnela ekipa iz Novog Pazara.
PP Media