Nagrada za najbolje učenike i studente

Ove godine opština Prijepolje je iz svog budžeta izdvojila preko 6 miliona dinara za mlade talente-učenike srednjih škola i najbolje studente. Konkursi za dodelu jednokratnih novčanih nagrada raspisani su 9. oktobra 2015. i trajaće 15 dana nakon raspisivanja.
Na konkursu za dodelu jednokratnih novčanih nagrada najboljim studentima mogu učestvovati redovni studenti čiji roditelji, kao i studenti imaju prebivalište na teritoriji opštine Prijepolje i koji su u prošloj 2014. godini ispunili određene uslove.
Prema rečima predsednice Komisije za mlade talente Amine Solaković uslovi za studente su sledeći: da su studenti ostvarili minimalnu prosečnu ocenu od 8,5 do 10, da studiraju na visokoškolskoj ustanovi koja ima akreditaciju i odobrenje za rad i da su završili četvrtu ili petu godunu studija.
Za dodelu jednokratnih novčanih nagrada na konkurs se mogu javiti mladi talenti, učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, čiji roditelji, kao i oni sami imaju prebivalište na području opštine Prijepolje i koji su u prošloj godini ostvarili određene uslove.
„Kako bi za nagradu konkurisali učenici srednjih škola moraju imati osvojeno jedno od prva tri mesta na okružnom, međuokružnom, republičkom, međunarodnom-međudržavnom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji iz nastavnih oblasti u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ili osvojena prva tri mesta na odgovarajućim nivoima takmičenja u drugim državama u organizaciji nadležnih državnih organa“, kazala je Solaković.
Konkursi za dodelu novčanih nagrada učenicima srednjih škola-mladim talentima i studentima objavljeni su u listu „Polimlje“ od 9. oktobra, istaknuti na oglasnim tablama zgrade opštine i na sajtu opštine Prijepolje.