Nakon velikog uspeha u Turskoj prijepoljski folkloraši na prijemu kod predsednika opštine

Prijepolje – Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić upriličio je prijem za članove Folklornog ansambla Doma kulture koji su se nedavno vratili iz Turske kao sveukupni pobednici Međunarodnog festivala folklora održanog u Sarimsakliju.

Foto: A.Rovčanin

Osim Gran Pri pehara za sveukupnog pobednika  festivala, prijepoljski folkloraši osvojili su i nagrade za najbolji scenski nastup  i dva pojedinačna priznanja u dodatnim aktivnostima. Prema rečima koreografa Branka Ćosovića u takmičarskom delu programa nastupili su sa koreografijom „Vranjanska svita“ koju je radio maestro Branko Marković.

– Od svega što imamo na repertoaru ta koreografija je najatraktivnija, najzanimljivija, najviše članova se nalazi na sceni u jednom momentu tako da ostavlja baš veliki utisak i izaziva jake emocije kod publike – zadovoljno kaže Branko Ćosović.

Ovo je najveći i najznačajniji uspeh ansambla kako na inostranim tako i na domaćim festivalima a za članove KUD-a turneja u Turskoj je bila posebno iskustvo.

Predsednik opštine Prijepolje iskazao je zadovoljstvo postignutim uspehom folklornog ansambla u Turskoj i poseban ponos što opštinu Prijepolje predstavljaju u najboljem mogućem svetlu.

Odlazak u Tursku je ujedno bila i najduža turneja folklora. Uzgred su posetili i pobratimsku opštinu Karačabej gde su učestvovali u programu proslave stogodišnjice oslobođenja Karačabeja a zatim su boravak nastavili u Sarimsakliju gde se održavao festival.

PP Media